Αυστραλία: Και νέες καταστροφικές πλημμύρες σε εξέλιξη στην περιοχή του Σίδνεϊ

Ανταπόκριση: Αλέκος Μάρκελλος

Με συνεχείς διαταγές εκκένωσης προς τους κατοίκους περιοχών του Σίδνεϊ όσο και των κατοικημένων περιοχών στα παράλια της Νέας Νότιας Ουαλίας ,οι Αρχές προσπαθούν να εξασφαλιζόσουν την ασφάλεια των ανθρώπων καθώς  οι απότομες, πλημμύρες που προκαλούν εκ νέου στη περιοχή οι πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις συνεχίζουν να κατακλύζουν με νερά  εκατοντάδες κατοικίες, δρόμους, αγροκτήματα και επιχειρήσεις.

Είναι η πολλοστή φορά μέσα στο 2022 που η ευρύτερη περιοχή πλήττεται από καταστροφικά πλημμυρικά φαινόμενα.

Ενδεικτικά, η πόλη του Σίδνεϊ ήδη από τις αρχές Απριλίου έχει ξεπεράσει τον ετήσιο μέσο όρο βροχόπτωσης  και οι ειδικοί προειδοποιούν πως τα ακραία φαινόμενα που οφείλονται κατά κύριο λόγω στο φαινόμενο Λά Νίνια, θα συνεχιστούν μέχρι τα τέλη Απριλίου.

Η επικεφαλής Υδρολόγος της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας της Αυστραλίας (ΒΟΜ) Αλίσα Σκόφιλντ δήλωσε πως οι έντονες βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν στη διάρκεια της ημέρας στην περιοχή του Χάντερ, σε μέρη της Κεντρικής Ακτής, στο ευρύτερο Σίδνεϊ, το Ιλαγουάρα και τη Νότια Ακτή.

Αυστραλία: Και νέες καταστροφικές πλημμύρες σε εξέλιξη στην περιοχή του Σίδνεϊ

Οι υπηρεσίες διάσωσης χρειάστηκε να επέμβουν πολλές φορές για να σώσουν ανθρώπους που είχαν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά, πολλές φορές με τα αυτοκίνητά τους.

Η ένταση των βροχοπτώσεων αναμένεται να μειωθεί στη διάρκεια της νύχτας, όμως οι ειδικοί προειδοποιούν πως θα συνεχιστούν αργότερα την επόμενη ημέρα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος