Αυστραλία: Ισχυρός σεισμός 5,8 Ρίχτερ – Υλικές ζημιές στη Μελβούρνη, δεν αναφέρθηκαν τραυματίες (video)

Περιορισμένες υλικές ζημιές δίχως αναφορές για τραυματισμούς είναι ο πρώτος απολογισμός της πολύ ισχυρής σεισμικής δόνησης των 5,8 ρίχτερ που σημειώθηκε λίγο μετά τις εννιά το πρωί της Τετάρτης στην Αυστραλία.

Ανταπόκριση από την Αυστραλία: Αλέκος Μάρκελλος

 Το επίκεντρο προσδιορίστηκε στην αραιοκατοικημένη, ορεινή περιοχή του Mansfield, 190 χλμ βόρεια της Μελβούρνης.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στη Μελβούρνη, την πρωτεύουσα Καμπέρα, το Σίδνεϊ και την Τασμανία, ακόμη και σε παραλιακές περιοχές της Νέας Νότιας Ουαλίας που απέχουν χίλια χιλιόμετρα από το επίκεντρο.

Ζημιές σε παλιές οικοδομές και κτήρια έχουν καταγραφεί στη Μελβούρνη, κυρίως στην Chapel street, πολύ κοντά στο κέντρο της Μελβούρνης, όπου κατέρρευσαν τοίχοι δίχως να αναφερθούν τραυματισμοί.

Αμέσως διατάχθηκε εκκένωση κυρίως σε ουρανοξύστες ενώ οι Αρχές σημειώνουν πως είναι ευτύχημα πως ο σεισμός σημειώθηκε εν μέσω lockdown με αποτέλεσμα τα περισσότερα κτήρια να είναι άδεια.

Η δόνηση προκάλεσε έντονο φόβο, έκπληξη και αμηχανία στον πληθυσμό καθώς η Αυστραλία δεν έχει ιδιαίτερο ιστορικό ισχυρών σεισμών με αποτέλεσμα πολλοί κάτοικοι να αναρωτιούνται αρχικά τι ήταν αυτό που συνέβη.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=exgFNlecaJc&feature=emb_title

Ήταν έναν από τους ισχυρότερους σεισμούς στη σύγχρονη ιστορία της Αυστραλίας ενώ ακολούθησαν πολλές μετασεισμικές δονήσεις, δύο ισχυρές την πρώτη ώρα μετά τον θεωρούμενο ως κύριο σεισμό με ένταση τεσσάρων και τριών ρίχτερ ενώ οι ειδικοί προειδοποιούν πως η μετασεισμική ακολουθία θα συνεχιστεί για εβδομάδες ίσως και μήνες.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Scott Morrison που βρίσκεται στις ΗΠΑ, ενημερώθηκε για το σεισμό και επικοινώνησε με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς ώστε να υπάρξει μέγιστη κινητοποίηση και επιφυλακή όλων των υπηρεσιών έκτακτης βοήθειας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος