ertnews.gr

Αυστραλία: «Η θλίψη είναι το τίμημα που πληρώνουμε για την αγάπη» τονίζει ο πρωθυπουργός Α. Αλμπανίζι, για τον θάνατο της Ελισάβετ

Εκ μέρους της Αυστραλίας, που αποτελεί μέρος της Βρετανικής Κοινοπολιτείας, ο Αυστραλός πρωθυπουργός Άντονυ Αλμπανίζι εξέφρασε θερμά συλλυπητήρια
09/09 07:41
Αυστραλία: «Η θλίψη είναι το τίμημα που πληρώνουμε για την αγάπη» τονίζει ο πρωθυπουργός Α. Αλμπανίζι, για τον θάνατο της Ελισάβετ

(AP Photo/Mark Baker)

Αυστραλία, Ανταπόκριση Έμμα Παπαεμμανουήλ

Εκ μέρους της Αυστραλίας, που αποτελεί μέρος της Βρετανικής Κοινοπολιτείας, ο Αυστραλός πρωθυπουργός Άντονυ Αλμπανίζι εξέφρασε θερμά συλλυπητήρια, τονίζοντας ότι η Βασίλισσα Ελισάβετ  πάντα είχε μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά των Αυστραλών:“Με το θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ της Β’, μια ιστορική βασιλεία και μια μακρά ζωή αφιερωμένη στο καθήκον, την οικογένεια, την πίστη και την υπηρεσία έφτασε στο τέλος της.

Η κυβέρνηση και ο λαός της Αυστραλίας εκφράζουν τα θερμά μας συλλυπητήρια στη Βασιλική Οικογένεια, η οποία θρηνεί για μια αγαπημένη μητέρα, γιαγιά και προγιαγιά – το πρόσωπο που για τόσο καιρό ήταν η μεγαλύτερη εσωτερική τους δύναμη.

Οι αυστραλιανές καρδιές πάνε στο λαό του Ηνωμένου Βασιλείου που θρηνεί σήμερα, γνωρίζοντας ότι θα νιώσουν ότι έχουν χάσει μέρος αυτού που κάνει το έθνος τους ολόκληρο.

Υπάρχει παρηγοριά στα λόγια της ίδιας της Αυτού Μεγαλειότητας: «Η θλίψη είναι το τίμημα που πληρώνουμε για την αγάπη».

Αυτή είναι μια απώλεια που όλοι νιώθουμε, γιατί λίγοι έχουν γνωρίσει έναν κόσμο χωρίς τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’. Στις επτά αξιόλογες δεκαετίες της στον θρόνο, η Αυτή Μεγαλειότης ήταν μια σπάνια και καθησυχαστική σταθερά εν μέσω ραγδαίων αλλαγών. Μέσα από το θόρυβο και την ταραχή των χρόνων, ενσάρκωσε και επέδειξε μια διαχρονική ευπρέπεια και μια διαρκή ηρεμία.

Από τη στιγμή που η νεαρή πριγκίπισσα έγινε Βασίλισσα, επωμιζόμενη το ισχυρό βάρος του ιδρύματος στο οποίο γεννήθηκε, η Αυτού Μεγαλειότητα έκανε την αφοσίωση στο καθήκον και την υπηρεσία πάνω από τον εαυτό της το χαρακτηριστικό της βασιλείας της.

Γιόρτασε τις καλές μας στιγμές, στάθηκε μαζί μας στα άσχημα. Χαρούμενη και ένδοξη αλλά και σταθερή. Ειδικότερα, υπενθυμίζουμε τη συμπάθεια και την προσωπική καλοσύνη που εξέφρασε στους Αυστραλούς που επλήγησαν από τραγωδία και καταστροφή.

Σε όλα αυτά, ήταν μια μονάρχης που άφησε την ανθρωπιά της να φανεί, εκτελώντας το καθήκον της με πιστότητα, ακεραιότητα και χιούμορ. Σε αυτό, την υποστήριξε τόσο πολύ και με τόση αγάπη ο αείμνηστος πρίγκιπας Φίλιππος, η «δύναμη» της για 73 χρόνια.

Από το διάσημο πρώτο της ταξίδι στην Αυστραλία, η μοναδική εν ενεργεία μονάρχης που μας επισκέφτηκε ποτέ, ήταν ξεκάθαρο ότι η Αυτή Μεγαλειότητα κατείχε μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά της για την Αυστραλία.

Δεκαπέντε ακόμη περιοδείες με επευφημίες από τα πλήθη σε κάθε μέρος της χώρας μας επιβεβαίωσαν την ιδιαίτερη θέση που κατείχε στη δική μας.

Ως μονάρχης για περισσότερο από το ήμισυ της ζωής της Ομοσπονδίας μας, η σχέση μεταξύ Αυστραλίας και Βρετανίας ωρίμασε και εξελίχθηκε σε όλη τη διάρκεια της βασιλείας της Αυτής Μεγαλειότητας.

Η βασίλισσα χαιρέτισε κάθε αλλαγή με κατανόηση, καλή χάρη και διαρκή πίστη στην καλή κρίση του αυστραλιανού λαού.

Αυτός ήταν ο επιδέξιος και διπλωματικός τρόπος που έδεσε την ποικιλομορφία της σύγχρονης Κοινοπολιτείας, τα έθνη σε όλο τον κόσμο που θα θρηνήσουν το θάνατό της.

Σήμερα σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής, το κλείσιμο της δεύτερης ελισαβετιανής εποχής. Αυτή η περίοδος πένθους θα περάσει, αλλά ο βαθύς και  θερμός σεβασμόςπου είχαν πάντα οι Αυστραλοί για την Αυτή Μεγαλειότητα δεν θα σβήσει ποτέ.

Ας αναπαυθεί σε αιώνια ειρήνη.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version