Αυστραλία: Φυλακισμένος κακοποίησε πτηνά – Αντιμετωπίζει πρόσθετες ποινές

Ανταπόκριση Αυστραλία: Αλέκος Μάρκελλος

Ένας κρατούμενος στις φυλακές της Τασμανίας είναι αντιμέτωπος με παράταση της φυλάκισης του καθώς κατηγορείται πως κακοποίησε έναν παπαγάλο Cockatoo και σκότωσε σπουργίτια κατά τη διάρκεια της φυλάκισης του.

Ο 34χρονος Benjamin Edward Bakes που κρατείται για πλήθος οδικών αδικημάτων, βρέθηκε στο δικαστήριο κατηγορούμενος για δύο θανατώσεις προστατευόμενου είδους και μια κατηγορία για βαναυσότητα εναντίον ζώου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο τον Οκτώβριο του 2021 προκάλεσε τραυματισμό στο λαιμό και το φτερό ενός παπαγάλου Cockatoo, ενώ τον Ιανουάριο του 2022, χρησιμοποίησε ένα λάστιχο νερού υψηλής πίεσης για να καταστρέψει τη φωλιά των σπουργιτών με αποτέλεσμα τα νεογνά να πέσουν από ύψος 3 μέτρων και μα πεθάνουν.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία προβλέπεται ποινή φυλάκισης ενός έτους για το σκόπιμο θάνατο προστατευόμενου είδους και πρόστιμο και φυλάκιση έως 60 μήνες για την κακοποίηση.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Αυστραλίας θα ανακοινώσει το ύψος της ποινής που θα επιβληθεί στον κατηγορούμενο, ο οποίος δήλωσε ένοχος, τον Ιούνιο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος