Αυστραλία: Επανεκλογή του Β. Παπαστεργιάδη στην Κοινότητα Μελβούρνης

Ανταπόκριση: Αλέκος Μάρκελλος

Την εντολή -μέσω των εκλογών που πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Κυριακής σε σχολείο της Ελληνικής Κοινότητας- να συνεχίσει το έργο που υλοποιεί ήδη για περισσότερο από μια δεκαετία έλαβε εκ νέου η σημερινή διοίκηση της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, υπό την προεδρία του Βασίλη Παπαστεργιάδη.

Στις εκλογές για ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου εξελέγησαν  και τα 19 μέλη του συνδυασμού, ορισμένα από τα οποία ήταν κοινά και στους δύο συνδυασμούς που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως με κοινή σταυροφορία και από τους δύο συνδυασμούς εξελέγη μέλος του Διοικητικού συμβουλίου ο Κώστας Στεφανίδης.

Πρόκειται για Έλληνα εξ αυτών που έφτασαν στην Αυστραλία κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Κρίσης μετά το 2010 και υπολογίζονται σε περισσότερους από 25.000.

Με αυτή την εκπροσώπηση αναπληρώνεται σε ένα βαθμό ένα «κενό» που υπήρχε εκ των πραγμάτων, καθώς η μετανάστευση Ελλήνων στην Αυστραλία είχε διακοπεί πλήρως από τις αρχές της δεκαετίας του 70 με αποτέλεσμα η εκπροσώπηση στις κοινότητες να γινόταν είτε από παλαιότερους μετανάστες, είτε από Ελληνικής καταγωγής Αυστραλούς, δηλαδή τη «δεύτερη και τρίτη γενιά» Ελλήνων, ουσιαστικά τα παιδιά και εγγόνια των μεταναστών της εποχής της μαζικής μετανάστευσης των δεκαετιών του 50 και του 60.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος