Αυστραλία: Ένας ακόμη νεκρός στις πλημμύρες στο Σίδνεϊ

Ανταπόκριση: Αλέκος Μάρκελλος

Ένας άντρας εντοπίστηκε νεκρός κάτω από το αυτοκίνητο του στην περιοχή του Κόμπιτι, νοτιοδυτικά του Σίδνεϊ, το τελευταίο θύμα από μια σειρά θυμάτων που προκάλεσε και προκαλεί η επαναλαμβανόμενη «επίθεση» πολύ ισχυρών βροχοπτώσεων που πλήττουν την ευρύτερη περιοχή του Σίδνεϊ και τα ανατολικά και βόρεια παράλια στην Πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας τον τελευταίο μήνα.

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου οι ισχυρές βροχοπτώσεις και η υπερχείλιση πολλών ποταμών και φραγμάτων οδήγησε εκ νέου σε έκδοση δεκάδων εντολών εκκένωσης με αποδέκτες τους  κατοίκους των περιοχών που πλήττονται οι οποίοι βλέπουν τις περιουσίες τους να καλύπτονται από χιλιάδες τόννους νερού, ανήμποροι να τις προστατέψουν.

Οι διασωστικές ομάδες και οι Αρχές Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων έχουν εκτελέσει 10δες επιχειρήσεις διάσωσης ανθρώπων που είτε κινδύνευαν είτε είχαν παγιδευθεί και περικυκλωθεί από τις πλημμύρες, αναζητώντας καταφύγιο σε οροφές  σπιτιών και λόφους.

Ο πρωθυπουργός της Πολιτείας Ντομινίκ Περοτέτ δήλωσε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων πως εκδόθηκαν 23 εντολές εκκένωσης που αφορούν σε 2338 ανθρώπους, ενώ υπάρχουν και 16 ενεργές προειδοποιήσεις για νέες πιθανές εκκενώσεις.

Η ένταση των βροχοπτώσεων παρουσιάζει σταδιακή μείωση, όμως η άνοδος της στάθμης σε πολλούς  ποταμούς και φράγματα συνεχίζει να προκαλεί νέες υπερχειλίσεις και επέκταση των πλημμυρών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος