Αυστραλία: Εμβολιασμένος κόλλησε COVID 19

Αυστραλία/Ανταπόκριση: Έμμα Παπαεμμανουήλ

Οι αρχές τις Αυστραλίας ερευνούν πώς ένας φύλακας σε ξενοδοχεία καραντίνας του Σίδνεϊ, βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό παρότι είχε κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer.

Ο φύλακας έκανε προγραμματισμένο τεστ στο πλαίσιο παρακολούθησης της υγείας των εργαζομένων στα ξενοδοχεία καραντίνας, καθώς και δεύτερο επαναληπτικό. Βρέθηκε θετικός και στα δύο, αν και ασυμπτωματικός. Οι στενοί του συγγενείς είναι μέχρι στιγμής αρνητικοί.

Ο υπουργός Υγείας της Νέας Νότιας Ουαλίας Brad Hazzard είπε ότι ο φύλακας έκανε την πρώτη δόση του εμβόλιο της Pfizer στις 2 Μαρτίου και επρόκειτο να λάβει τη δεύτερη δόση αυτή την εβδομάδα.

“Όπως λέμε διαρκώς, ο εμβολιασμός βοηθά αλλά δεν σας εμποδίζει απαραίτητα να κολλήσετε τον ιό”, τόνισε ο κ. Hazzard.

Το εμβόλιο της Pfizer χορηγείται ως δύο δόσεις, με απόσταση τουλάχιστον τριών εβδομάδων. Μέσα σε εύθυμο κλίμα έκανε την δεύτερη δόση ο Αυστραλός πρωθυπουργός Scott Morrison.

Ωστόσο δεν είναι εξίσου εύθυμες οι στατιστικές από το μέχρι τώρα πρόγραμμα εμβολιασμού σε όλη την Αυστραλία. Από τα 3 εκατομμύρια δόσεις που υπολόγιζε να έχει λάβει έως τώρα, η Αυστραλία έχει παραλάβει μόλις 750.000.

Οι καθυστερήσεις οφείλονται σε προβλήματα παραγωγής και διανομής στο εξωτερικό, όπως και στην καθυστέρηση της αποστολής δόσεων από χώρες όπως η Ιταλία, υποστήριξε ο Αυστραλός πρωθυπουργός, ενώ προσβλέπει η εγχώρια παραγωγή των εμβολίων της Astrazeneca να φτάσει γρήγορα σε όσους θέλουν να εμβολιαστούν.

Αυτό που η κυβέρνηση αναγκάστηκε να παραδεχτεί, είναι πως ο στόχος να έχουν εμβολιαστεί και τα 25 εκατ. Αυστραλοί ως τον Οκτώβριο του 2021 δεν πρόκειται να επιτευχθεί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος