Αυστραλία: Ελεύθερη «η χειρότερη γυναίκα κατά συρροή δολοφόνος» – Υπάρχουν αμφιβολίες για το αν σκότωσε τα 4 παιδιά της

Γυναίκα στην Αυστραλία που έχει χαρακτηριστεί ως «η χειρότερη γυναίκα κατά συρροή δολοφόνος» και έχει ήδη εκτίσει 20 χρόνια στη φυλακή για τη δολοφονία των 4 παιδιών της, έλαβε χάρη και πλέον αποφυλακίζεται. Νέα στοιχεία δημιουργούν αμφιβολίες για την ενοχή της, καθώς πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι ίσως τα παιδιά πέθαναν από γονιδιακές μεταλλάξεις.

H Κάθλιν Φόλμπιγκ, που ποτέ δεν έπαψε να υποστηρίζει την αθωότητά της, έλαβε χάρη μετά από είκοσι χρόνια στη φυλακή για τη δολοφονία των τεσσάρων παιδιών της.

«Έχω καταλήξει στην άποψη ότι υπάρχουν αμφιβολίες όσον αφορά την ενοχή της Φόλμπιγκ» είπε ο Γενικός Εισαγγελέας της Νέας Νότιας Ουαλίας, Μάικλ Ντέιλι.

Η γυναίκα κατηγορήθηκε ότι έπνιξε τα τέσσερα παιδιά της, ηλικίας από 19 ημερών έως και 19 μηνών, σε διάστημα δέκα ετών και της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 25 ετών. Ωστόσο, νέα επιστημονικά στοιχεία αποδεικνύουν ότι ο θάνατος των παιδιών ίσως οφείλεται σε γονιδιακές μεταλλάξεις. «Μια σπάνια γενετική μετάλλαξη που ονομάζεται Calm2 βρέθηκε στη μητέρα και τις δύο κόρες της. Δημιουργεί αρρυθμίες και αιφνίδιο θάνατο» αναφέρει απόσπασμα ρεπορτάζ του Chanel 9. Αλλά και οι δύο γιοί της έπασχαν από μια σπάνια γενετική μετάλλαξη, η οποία συνδέεται με αιφνίδια επιληψία.

Αν και η Φόλμπιγκ βγήκε από τη φυλακή, δεν κατάφερε να κερδίσει την ελευθερία της, αφού εκκρεμούν εναντίον της καταδικαστικές αποφάσεις που μπορούν να ανατραπούν μόνο με απόφαση του Εφετείου Ποινικών Υποθέσεων. Σε αυτή την περίπτωση, η Φόλμπιγκ μπορεί να μηνύσει τις αρχές για εκατομμύρια δολάρια.

Επιμέλεια: Σόνια Φίλη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος