Αυστραλία: Δραματική η κατάσταση στη Νέα Νότια Ουαλία από τις συνεχείς βροχοπτώσεις

Ανταπόκριση: Αλέκος Μάρκελλος

Με συνεχείς προειδοποιήσεις κινδύνου, εκκενώσεις περιοχών και διαρκείς διασώσεις εγκλωβισμένων, οι αυστραλιανές Αρχές προσπαθούν να διαχειριστούν τις συνέπειες των ακραίων πλημμυρικών καταιγίδων που πλήττουν για τέταρτη φορά εντός του 2022 την Πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας.
Πολλές από τις περιοχές που έχουν ήδη πληγεί σημαντικά είναι στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας της Πολιτείας Σίδνεϊ, κυρίως στα βορειοδυτικά, με τους αρμόδιους να προειδοποιούν πως αναμένεται νέο κύμα το οποίο θα οδηγήσει σε υπερχίλειση ποταμών, όσων δεν έχουν ήδη προκαλέσει πλημμύρες.
Ο Υπουργός Εκτάκτων Αναγκών Στεφ Κουίκ δήλωση πως “οι ποταμοί είναι ήδη στα όρια τους και αναμένουμε νέο ισχυρό κύμα βροχόπτωσης από την Τετάρτη μέχρι την Παρασκευή”.
Ο ομοσπονδιακός πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανίζι έκανε δημόσια έκκληση στους κατοίκους των πληγέντων και απειλούμενων περιοχών “να ακούνε τις προειδοποιήσεις των Αρχών και να ανταποκρίνονται στις οδηγίες που λαμβάνουν καθώς δεν είναι καιρός να παίρνει κανείς ρίσκα”.
Οι διασώσεις και απεγκλωβισμοί των τελευταίων ημερών ανέρχονται σε εκατοντάδες.
Πολλοί κάτοικοι λαμβάνουν οδηγίες να εγκαταλείψουν οργανωμένα τις κατοικίες τους ανάλογα με την αύξηση του επιπέδου του νερού και του προβλεπόμενου ποσοστού βροχόπτωσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος