Αυστραλία: Διπλωματικό μποϊκοτάζ των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου

Η Αυστραλία, θα συμμετάσχει, μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες, σε ένα διπλωματικό μποϊκοτάζ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, δήλωσε ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Σκοτ ​​Μόρισον.

Είπε, ότι η κινεζική κυβέρνηση δεν έχει κάνει ακόμη καμία προσπάθεια, να απαντήσει σε πολλά ερωτήματα που έθεσε η Αυστραλία, συμπεριλαμβανομένων των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αναφέρει το Reuters.

«Οπότε δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι αξιωματούχοι της κυβέρνησης της Αυστραλίας δεν θα πάνε στην Κίνα σε αυτούς τους αγώνες. Αλλά οι Αυστραλοί αθλητές θα το κάνουν», είπε ο Μόρισον στους δημοσιογράφους στο Σίδνεϊ.

Σήμερα, η κινεζική πρεσβεία στην Αυστραλία κάλεσε την επίσημη Καμπέρα να λάβει συγκεκριμένα μέτρα για τη δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών για τη βελτίωση των σχέσεων, αφού η Αυστραλία προσχώρησε στις Ηνωμένες Πολιτείες σε ένα διπλωματικό μποϊκοτάζ στους Χειμερινούς Αγώνες του Πεκίνου, αναφέρει το Tanjug.

«Όπως όλοι γνωρίζουν, η Αυστραλία είναι η μόνη υπεύθυνη για την τρέχουσα κατάσταση των σχέσεων των δύο », ανέφερε σε ανακοίνωσή της η κινεζική πρεσβεία.

Η Αυστραλιανή Ολυμπιακή Επιτροπή είπε ότι η απόφαση της κυβέρνησης δεν θα επηρεάσει την προετοιμασία τους για τους Χειμερινούς Αγώνες, προσθέτοντας ότι οι «διπλωματικές επιλογές» είναι θέμα των κυβερνήσεων και ότι η πολιτική και ο αθλητισμός πρέπει να διαχωριστούν.

Επιμέλεια: Λιλιάνα Κούλιτς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος