Αυστραλία: Διάσωση ομογενών από την έρημο

Με αστυνομικό ελικόπτερο διασώθηκε η τετραμελής οικογένεια του Ελληνικής καταγωγής Ori Zavros, που είχε εγκλωβιστεί στην έρημο Σίμπσον στην περιοχή της Νότιας Αυστραλίας από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας.

Η οικογένεια Zavros μεταφέρθηκε στην ερημική πόλη του Coober Pedy, για σε προληπτικούς ελέγχους στο νοσοκομείο. Η αστυνομία της Νότιας Αστραλίας είπε ότι η οικογένεια θα περάσει τη νύχτα στο Coober Pedy και στη συνέχεια θα κάνει τις δικές της ταξιδιωτικές ρυθμίσεις.

Το ζευγάρι Ori και Lindsey Zavros από το Περθ, και τα δύο μικρά παιδιά τους, Zane και Zoe, κόλλησαν στην έρημο όταν  το τροχόσπιτο τους εγκλωβίστηκε σε λάσπη, μετά από καταρρακτώδη βροχή. Νωρίτερα σήμερα, η μητέρα του Ori, Theo Zavros, είπε ότι η οικογένεια είχε «βαρεθεί» να είναι κολλημένη στην έρημο και να πρέπει να εξοικονομεί νερό.

Η τετραμελής οικογένεια ταξίδευε από τον Νοέμβριο του 2020 σε διάφορες περιοχές της Αυστραλίας και τώρα πραγματοποιεί το ταξίδι της επιστροφής στο Περθ. Δεν είναι γνωστό ακόμα πως θα απεγκλωβίσουν το τροχόσπιτο από την έρημο Σίμσον, όπου τις επόμενες ημέρες αναμένονται ιδιαίτερα υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.  Αυστραλία /

Ανταπόκριση : Εμμα Παπαεμμανουήλ, Αυστραλία

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος