Αυστραλία: Αυξήθηκε σε πέντε ο αριθμός των παιδιών που σκοτώθηκαν σε σχολική γιορτή -Τέσσερα σε κρίσιμη κατάσταση από το δυστύχημα

Πέντε παιδιά έχασαν τη ζωή τους σήμερα στην Αυστραλία τρία ακόμα βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και ένα σε σοβαρή, μεταδίδουν οι ανταποκριτές της ΕΡΤ.

Το τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε κατά τη διάρκεια γιορτής για το τέλος της σχολικής χρονιάς σε πρωτοβάθμιο σχολείο στο Ντέβονπορτ, στο νησί της Τασμανίας, όταν το φουσκωτό πλαστικό κάστρο μέσα στο οποίο έπαιζαν παρασύρθηκε από σφοδρή ριπή ανέμου.

Τα παιδιά έπεσαν από ύψος περίπου δέκα μέτρων. Ήταν περίπου 11 ετών.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον χαρακτήρισε «σπαρακτικό» το δυστύχημα. «Μικρά παιδιά είχαν πάει να διασκεδάσουν, μαζί με τις οικογένειές τους, και αντί γι’ αυτό είχαμε μια τόσο φρικιαστική τραγωδία αυτή την περίοδο του χρόνου. Σου ραγίζει την καρδιά», δήλωσε.

Η μετεωρολογική υπηρεσία προέβλεπε «ασθενείς ανέμους» και ηλιοφάνεια για σήμερα –καθώς πλέον ξεκινά το καλοκαίρι του νότιου ημισφαιρίου– στην περιοχή όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία, στη βόρεια ακτή της Τασμανίας.

Οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών, με την υποστήριξη ελικοπτέρων, είχαν σπεύσει στον τόπο της τραγωδίας γύρω στις 10:00 (τοπική ώρα· περί τη 01:00 ώρα Ελλάδας) στο σχολείο Χίλκρεστ, στο Ντέβονπορτ, την τρίτη πολυπληθέστερη πόλη της Αυστραλίας.

Ο πολιτειακός πρωθυπουργός της Τασμανίας Πίτερ Γκάτγουιν δήλωσε ότι είναι «αδιανόητο» το ότι συνέβη «αυτή η τραγωδία» και υποσχέθηκε ότι θα διενεργηθεί έρευνα.

Ανταπόκριση: Έμμα Παπαεμμανουήλ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος