Αυστραλία: «Ασανσέρ του τρόμου» τα κρούσματα – Νέο lockdown στη Μελβούρνη

Ανταπόκριση: Αλέκος Μάρκελλος

Και πάλι σε επταήμερο lockdown η Μελβούρνη λίγες μόλις ημέρες  μετά τη λήξη του προηγούμενου που είχε επιτύχει διαρκή μείωση των κρουσμάτων.

Η επανεμφάνιση οκτώ νέων κρουσμάτων της μετάλλαξης ‘δέλτα’ με διασπορά στην κοινότητα οδήγησε στην άμεση απόφαση την οποία ανακοίνωσε ο πρωθυπουργούς της Πολιτειπας Βικτώρια, Daniel Andrews.

“Θα θέλαμε όλοι να μην είναι έτσι αλλά δυστυχώς είναι η μόνη λύση:

Ή επτά ημέρες τώρα ή επτά μήνες αν αφήσουμε να ξεφύγει», τόνισε εμφσντικά ο κ. Andrews, καλώντας και πάλι τους πολίτες να εμβολιαστούν κυρίως με το εμβόλιο της AstraZeneca το οποίο υπάρχει σε μεγαλύτερη προσφορά, αλλά έχει μικρότερη ζήτηση.

Η διστακτικότητα των Αυστραλών προς το συγκεκριμένο εμβόλιο ενισχύθηκε σήμερα μετά την ανακοίνωση της αρμόδιας εθνικής επιτροπής Θεραπευτικών Ουσιών (TGA) πως μια 34χρονη στη Νέα Νότια Ουαλία έχασε τη ζωή της λόγω θρομβώσεων μετά τη λήψη της πρώτης δόσης.

Είναι ο έβδομος θάνατος στην Αυστραλίας που σχετίζεται επίσημα  με τις σπάνιες επιπλοκές του εμβολίου.

  Στο Σίδνεϊ και τη Νέα Νότιο Ουαλία παρά το lockdown που βρίσκεται ήδη στο δεύτερο μήνα τα κρούσματα συνεχίζουν να αυξάνουν, με τον αριθμό ρεκόρ των ημερήσιων κρουσμάτων να ανέρχεται στα 262.

Το τελευταίο 24ωρο πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, οι τέσσερις ήταν ανεμβολίαστοι και ο ένας είχε λάβει μόνο την πρώτη δόση.

Στο Σίδνεϊ, όπου τα κρούσματα αυξάνουν, αντίθετα με τη Μελβούρνη, η πρωθυπουργός της Πολιτείας Gladys Berejiklian εφαρμόζει πιο «χαλαρά», τοπικά lockdown, τακτική που δεν έχει αποδόσει τα αναμενόμενα, όπως αποκαλύπτει η πορεία των κρουσμάτων.

Παράλληλα στην Πολιτεία του Queensland είχε χθες 16 κρούσματα και συνεχίζει να βρίσκεται σε lockdown.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος