Αυστραλία: Απαγορεύεται η επίδειξη της ρωσικής και της λευκορωσικής σημαίας στο Australian Open

Array

Οι διοργανωτές του τουρνουά τένις Australian Open απαγόρευσαν τις σημαίες της Ρωσίας και της Λευκορωσίας κατά τη διάρκεια του αγώνα, αφού οι θεατές έφεραν περισσότερες από μία στις εξέδρες την πρώτη ημέρα του πρώτου φετινού τουρνουά Grand Slam.

Ο λόγος για αυτή την απόφαση είναι ότι κατά τη διάρκεια του αγώνα του πρώτου γύρου μεταξύ της Ρωσίδας Kamila Rakimova και της Ουκρανής Katerina Baindl, η ρωσική σημαία εμφανίστηκε στις εξέδρες, μετά την οποία ο Ουκρανός πρέσβης στην Αυστραλία, Vasyl Miroshnichenko, διαμαρτυρήθηκε, αναφέρει το πρακτορείο  ειδήσεων AP.

«Η αρχική μας πολιτική ήταν ότι οι οπαδοί μπορούσαν να φέρουν σημαίες, αλλά δεν μπορούσαν να τις χρησιμοποιήσουν για να διαταράξουν τον ανταγωνισμό», ανέφερε η Tennis Australia σε σημερινή δήλωση.

Η πολιτική της Αυστραλιανής Ένωσης Αντισφαίρισης είναι ότι οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι παίκτες επιτρέπεται να αγωνίζονται στο τουρνουά, αλλά μόνο ως «ουδέτεροι» αθλητές, δηλαδή οι εθνικότητες τους δεν αναφέρονται σε κανένα επίσημο πρόγραμμα ή αποτελέσματα και οι σημαίες των χωρών τους  δεν εμφανίζονται ούτε στα τηλεοπτικά γραφικά, σύμφωνα με το πρακτορείο AP, μεταδίδει το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug.

Πηγή: Politika.rs

Μετάφραση : Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος