Αύξηση επιπέδου τρομοκρατικής απειλής στη Βόρεια Ιρλανδία

Η MI5 αύξησε την απειλή για τη Βόρεια Ιρλανδία για «Τρομοκρατία Σχετική με τη Βόρεια Ιρλανδία» από «ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ» σε «ΣΟΒΑΡΗ»

ανταπόκριση από το Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

Η Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας (MI5) αύξησε το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής στη Βόρεια Ιρλανδία από «ουσιαστικό» σε «σοβαρό» – που σημαίνει ότι μία επίθεση είναι πολύ πιθανή.

Ο υπουργός της Βόρειας Ιρλανδίας Κρις Χίτον-Χάρις είπε στη Βουλή των Κοινοτήτων ότι η απόφαση ελήφθη από την MI5, ανεξάρτητα από τους υπουργούς.

Η γραπτή υπουργική δήλωση αναφέρει: «Η MI5 αύξησε την απειλή για τη Βόρεια Ιρλανδία για “Τρομοκρατία Σχετική με τη Βόρεια Ιρλανδία από «ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ» (μια επίθεση είναι πιθανή) σε «ΣΟΒΑΡΗ» (μια επίθεση είναι πολύ πιθανή).

«Το κοινό θα πρέπει να παραμείνει σε επαγρύπνηση, αλλά να μην ανησυχεί και να συνεχίσει να αναφέρει οποιεσδήποτε ανησυχίες έχει στην Αστυνομική Υπηρεσία της Βόρειας Ιρλανδίας (PSNI)».

Ο Κρις Χίτον-Χάρις σημειώνει ότι, ενώ η Βόρεια Ιρλανδία έχει μεταμορφωθεί σε μια ειρηνική κοινωνία μετά τις διαμάχες, “ένας μικρός αριθμός ανθρώπων παραμένει αποφασισμένος να προκαλέσει βλάβη στις κοινότητες μέσω πράξεων βίας με πολιτικά κίνητρα”.

Τους τελευταίους μήνες, σημειώθηκε αύξηση των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τοπική τρομοκρατία στη Βόρεια Ιρλανδία, όπως η απόπειρα δολοφονίας του αστυνομικού Τζον Κάλντγουελ μπροστά στον ανήλικο γιο του και παρουσία άλλων παιδιών.

Να σημειωθεί ότι σε λίγες μέρες η Βόρεια Ιρλανδία θα εορτάσει την 25η επέτειο της Συμφωνίας του Μπέλφαστ παρουσία ηγετών όπως ο Ρίσι Σούνακ και ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος