AstraZeneca: Παραδίδει μία μόνο από τις δύο προγραμματισμένες παρτίδες στην Ε.Ε. αυτή την εβδομάδα

Η AstraZeneca θα καθυστερήσει τις μισές από τις δόσεις των εμβολίων της για την Covid-19 που προβλεπόταν να παραδοθούν στην Ε.Ε. αυτή την εβδομάδα, όπως ανέφερε εκπρόσωπός της.

«Ενημερώσαμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις χώρες μέλη την περασμένη εβδομάδα ότι η μία από τις δύο παρτίδες (του εμβολίου) που ήταν προς παράδοση αυτήν την εβδομάδα χρειαζόταν να ελεγχθεί και θα παραδοθεί σύντομα», εξήγησε ο εκπρόσωπος της βρετανοσουηδικής φαρμακευτικής εταιρείας.

Στο μήνυμά του, το οποίο εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ο εκπρόσωπος τόνισε ότι η AstraZeneca είναι «στη σωστή πορεία» προκειμένου να τηρήσει το πρόγραμμά της, όσον αφορά τις παραδόσεις εμβολίων κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Οι εβδομαδιαίες παραδόσεις παρουσιάζουν γενικά μικρές διακυμάνσεις, που εξαρτώνται από διάφορους παράγοντες, όπως από την ολοκλήρωση των ελέγχων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Financial Times, που επικαλείται έγγραφα που έχει στην κατοχή της, η AstraZeneca προβλέπει ότι θα παραδώσει 1,3 εκατομμύρια δόσεις στις 27 χώρες μέλη, συν την Ισλανδία και τη Νορβηγία, αντί για 2,6 εκατομμύρια που ήταν το πλάνο της αυτή την εβδομάδα.

Οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις είναι ένα πρόβλημα που επανέρχεται συχνά και έχει προκαλέσει τριβές μεταξύ των Βρυξελλών και της AstraZeneca το τελευταίο διάστημα.

Πηγές: Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος