Άστεγοι – Νέα Υόρκη: Αύξηση θανάτων στα κέντρα υποδοχής κατά 58% το 2021

Array

Αύξηση του αριθμού των θανάτων των αστέγων που φιλοξενούνταν σε κέντρα υποδοχής στη Νέα Υόρκη κατά 58% σε σύγκριση με το 2019 σημειώθηκε το 2021, σύμφωνα με ρεπορτάζ του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού Spectrum News NY1.

Είκοσι θανάτοι και χιλιάδες βίαια και άλλα σοβαρά περιστατικά καταγράφηκαν στο σύστημα των κέντρων υποδοχής αστέγων της αμερικανικής μητρόπολης. Ιδίως αύξηση εντοπίστηκε στις συμπλοκές, τις σεξουαλικές επιθέσεις και τις υπερβολικές δόσεις ναρκωτικών.

Ο αριθμός των συμπλοκών αυξήθηκε κατά σχεδόν 16%, φτάνοντας στις 1.425 το 2021. Από αυτές τις περιπτώσεις, οι 968 ήταν συγκρούσεις οι οποίες είχαν αποτέλεσμα σοβαρό τραυματισμό ή/και στις οποίες χρησιμοποιήθηκαν όπλα. Οι σεξουαλικές επιθέσεις αυξήθηκαν από 368 το 2019 σε 588 το 2021, ενώ τα περιστατικά υπερβολικών δόσεων ναρκωτικών αυξήθηκαν από 701 το 2019 σε 1.093 το 2021.

Εκπρόσωπος της διεύθυνσης αστέγων του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ τόνισε στο τηλεοπτικό δίκτυο ότι τα περιστατικά υπερβολικών δόσεων αυξάνονται επίσης σε εθνική κλίμακα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος