Άσφαιρα πυρά ή αληθινή σφαίρα – Το θρίλερ με το φονικό όπλο που χρησιμοποίησε ο Άλεκ Μπάλντουιν (video)

Παγκόσμιο σοκ προκαλεί η είδηση ότι ο διάσημος ηθοποιός Άλεκ Μπάλντουιν πυροβόλησε με όπλο και σκότωσε κατά λάθος τη διευθύντρια φωτογραφίας, στη διάρκεια των γυρισμάτων της νέας του ταινίας. Από τον πυροβολισμό τραυματίστηκε και ο σκηνοθέτης, ενώ οι συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος παραμένουν αδιευκρίνιστες.

Συντετριμμένος, κλαίγοντας, ο Άλεκ Μπάλντουιν μιλά στο τηλέφωνο έξω από το γραφείο του Σερίφη στη Σάντα Φε στο Νέο Μεξικό. Δεν έχουν περάσει πολλές ώρες που κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της νέας του ταινίας, ο ηθοποιός είχε πυροβολήσει με όπλο και εντελώς ανεξήγητα η διευθύντρια φωτογραφίας, 42 ετών, έπεσε νεκρή και ο σκηνοθέτης, 48 ετών τραυματίστηκε.

Ο ίδιος με ανάρτησή του στο twitter λέει: «Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσω πόσο συγκλονισμένος και θλιμμένος είμαι γι’ αυτό το τραγικό δυστύχημα που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της η Χαλίνα Χάτσινς, σύζυγος, μητέρα και συνάδελφος την οποία θαυμάζαμε όλοι. Συνεργάζομαι πλήρως με την αστυνομία που ερευνά το πώς συνέβη αυτή η τραγωδία…».

Οι αρχές ερευνούν τι συνέβη εξετάζοντας αυτόπτες μάρτυρες. Δεν έχουν απαγγείλει κατηγορίες, το αντιμετωπίζουν ως ατύχημα και συνεχίζουν την έρευνα.

Μια από τις εκδοχές που δεν έχουν αποκλειστεί αυτή τη στιγμή είναι το όπλο που χρησιμοποιήθηκε να περιείχε  μέχρι και πραγματικά πυρά, μια αληθινή σφαίρα. Αυτό ακριβώς, το ότι δηλαδή περιείχε μια αληθινή σφαίρα, επισημαίνεται σήμερα και σε επιστολή που εστάλη από Ένωση Εργαζομένων του Χόλυγουντ προς τα μέλη της.
Ωστόσο, από τις Αρχές, που διερευνούν το περιστατικό, δεν επιβεβαιώνεται. Ούτε πόσες φορές πάτησε τη σκανδάλη, ούτε ακριβώς τι είδους όπλο ήταν.

Στα όπλα που χρησιμοποιούνται στις τηλεοπτικές παραγωγές-και αυτά ποικίλουν- τα πυρά είναι άσφαιρα, ωστόσο και αυτά μπορούν να προκαλέσουν τραυματισμό ή ακόμη και θάνατο, όταν εκπυρσοκροτούν σχεδόν εξ επαφής ή από πολύ κοντά. Στα αληθινά όπλα, γίνεται χρήση σφαίρας. Στα άσφαιρα, γίνεται χρήση πυρίτιδας.

Η Χαλίνα Χάτσινς, όπως ονομάζεται η γυναίκα που έχασε τη ζωή της, καταγόταν από την Ουκρανία. Είχε σπουδάσει δημοσιογραφία στο Κίεβο και κινηματογράφο στο Λος Άντζελες και θεωρείτο «ανερχόμενο αστέρι».

Εξήντα τριών ετών, ο Άλεκ Μπαλντουιν, που ήταν και συμπαραγωγός στην ταινία, είχε με μεγάλη επιτυχία υποδυθεί τον Ντόναλντ Τραμπ  στο «Saturday Night Live.

Κατά καιρούς είχε απασχολήσει την επικαιρότητα με βίαια ξεσπάσματα και καυγάδες.  Επεισοδιακά είχε λήξει ο γάμος του με την Κιμ Μπάσιντζερ. Τραγική ειρωνεία: το 2017, με αφορμή τον θάνατο ενός άνδρα από αστυνομικό, με ανάρτηση στο twitter, αναρωτιόταν «πώς είναι να σκοτώνεις κάποιον κατά λάθος…».

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος