Άσχημα νέα για τους «τζαμπατζήδες» του Netflix

Array

Ο καιρός που οι «ελεύθεροι χρήστες – τζαμπατζήδες» του Netflix φοβόντουσαν εδώ και καιρό, θα έρθει σύντομα και η κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης θα απαγορευτεί μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Η εταιρεία μοιράστηκε τα νέα σε επιστολή προς τους μετόχους, σημειώνοντας ότι η «εκτεταμένη κοινή χρήση λογαριασμών» έχει ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια θεατές.

Τα άτομα αυτά, ωστόσο, θα μπορούν να μεταφέρουν το προφίλ τους σε έναν νέο επί πληρωμή λογαριασμό, επιτρέποντάς τους να μεταφέρουν τις προτιμήσεις τους.

Η Netflix δήλωσε ότι το 2022 ήταν μια «δύσκολη χρονιά» λόγω της αύξησης απώλειας των συνδρομητών της για πρώτη φορά εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία καθώς η πελατειακή της βάση μειώθηκε κατά 200.000 συνδρομητές το πρώτο τρίμηνο.

Ο σημερινός εκτεταμένος διαμοιρασμός λογαριασμών υπονομεύει τη μακροπρόθεσμη ικανότητά μας να επενδύουμε και να βελτιώνουμε το Netflix, καθώς και να αναπτύσσουμε την επιχείρησή μας”, αναφέρει η εταιρεία στην επιστολή της.

‘Ενώ οι όροι χρήσης μας περιορίζουν στη χρήση του Netflix σε ένα νοικοκυριό, αναγνωρίζουμε ότι αυτή είναι μια αλλαγή για τα μέλη που μοιράζονται το λογαριασμό τους ευρύτερα.

Το Netflix, ωστόσο, γνωρίζει ότι ορισμένοι χρήστες θα ακυρώσουν τους λογαριασμούς τους, αλλά αυτοί που μοιράζονται μπορούν να μεταφέρουν προφίλ αν επιλέξουν να ανοίξουν τους δικούς τους.

“Πιστεύουμε ότι το μοτίβο θα είναι παρόμοιο με αυτό που έχουμε δει στη Λατινική Αμερική, με τη συμμετοχή να αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου, καθώς συνεχίζουμε να παρέχουμε ένα εξαιρετικό πρόγραμμα και οι δανειολήπτες να εγγράφονται για τους δικούς τους λογαριασμούς”, δήλωσε η εταιρεία στους μετόχους.

Το Netflix εργάζεται για να φέρει περισσότερα έσοδα, ενώ παράλληλα φροντίζει τους καταναλωτές. Τον Νοέμβριο του 2022, η εταιρεία λάνσαρε την επιλογή “‘Βασικό με διαφημίσεις’ με 6,99 δολάρια το μήνα, σε σύγκριση με την έκδοση χωρίς διαφημίσεις με 9,99 δολάρια το μήνα. Οι διαφημίσεις, οι οποίες διαρκούν είτε 15 είτε 30 δευτερόλεπτα, παίζουν πριν και κατά τη διάρκεια των εκπομπών και των ταινιών.

Ενώ πριν από την πρόσφατη απαγόρευση της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης, η υπηρεσία streaming αποκάλυψε σχέδια για μια επιλογή κοινής χρήσης επί πληρωμή. Αυτή θα αφορά πολλούς χρήστες στον ίδιο λογαριασμό.

Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, τα άτομα που παρακολουθούν το Netflix χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό κάποιου άλλου θα πρέπει να δημιουργήσουν τους δικούς τους κωδικούς πρόσβασης και να πληρώσουν για τη δική τους πρόσβαση.

Η δοκιμή της νέας λειτουργίας βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, ενώ η εφαρμογή της σε όλη την πλατφόρμα αναμένεται να τεθεί σε ισχύ μέχρι το τέλος Μαρτίου. Για να μπορούν οι άνθρωποι να μοιράζονται έναν λογαριασμό, θα προστεθεί η “πληρωμένη κοινή χρήση”, η οποία θα επιτρέπει πολλαπλούς χρήστες αλλά θα κοστίζει λιγότερο από μια πλήρη συνδρομή.

Οι λογαριασμοί διατίθενται ήδη με πέντε “προφίλ”, αλλά αυτά προορίζονται αποκλειστικά για χρήση από μέλη του ίδιου νοικοκυριού. ‘Κάθε λογαριασμός συνοδεύεται από πέντε προφίλ που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από οποιοδήποτε μέλος του νοικοκυριού’, δήλωσε εκπρόσωπος του Netflix.

Η νέα επιλογή έρχεται αν οι άνθρωποι επιθυμούν να μοιραστούν το λογαριασμό τους στο Netflix με φίλους και συγγενείς που ζουν αλλού.

Πηγή: dailymail.co.uk

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος