Άρθρο της La Repubblica για τον «γίγαντα Γιάννη Αντετοκούνμπο»

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

‘Για τον Αντετοκούνμπο 50 πόντους και δάκρυα’. Αυτός ο τίτλος του άρθρου της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica που ασχολήθηκε με τη νίκη του πρωταθλήματος NBA από τους Milwaukee Bucks του ‘δικού μας Γιάννη’.  

Το άρθρο αναφέρει χαρακτηριστικά για τα 60 χιλιάδες άτομα συγκεντρωμένα έξω από την αρένα του Milwaukee, ενώ σε τούτη την “κόλαση ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βάζει την 17η ελεύθερη βολή, αυτή του 105-98, το οποίο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα, στη συνέχεια δείχνει τους μυς του, φοράει το καπελάκι των πρωταθλητών και με τον ήχο της σειρήνας που σηματοδοτεί το τέλος του αγώνα, κάθεται, τεντώνει τα πόδια του στο παρκέ, και κάνει αυτό που δεν είχε κάνει για μεγάλο χρονικό διάστημα: ξεσπάει σε δάκρυα.”

Ο απεσταλμένος της La Repubblica, Massimo Basile, συνεχίζει την αφήγησή του ακόμη πιο επικεντρωμένος στον Γιάννη, αφιερώνοντας μάλιστα μια παράγραφο με τίτλο ‘Ο Γίγαντας Γιάννης’.

“Στον καθοριστικό αγώνα, The Greek Freak σημειώνει την καλύτερή του απόδοση, με 50 πόντους, 50 όπως τα χρόνια που πέρασαν από τον πρώτο τίτλο του Milwaukee, κερδίζει το πρώτο του δαχτυλίδι, αυτό που τον κάνει να εισέλθει οριστικά στα αστέρια του NBA. Έχει ψηφιστεί ως ο καλύτερος παίκτης των τελικών. Μιλάει στο μικρόφωνο, ευχαριστεί την σύντροφό του Khris Middleton («με δίδαξε να είμαι μεγαλύτερος, όλο και μεγαλύτερος κάθε μέρα»), νιώθει ο άρχοντας του κόσμου, φωνάζει «yeaaaahhh» και ολόκληρο το κοινό του απαντά.”

Το άρθρο επικεντρώνεται στην φανταστική απόδοση του Γιάννη, υψηλότερη από αυτή των υπόλοιπων παικτών της Milwaukee Bucks. 

“Επιστρέφοντας από τα αποδυτήρια, (ο αγώνας είναι) Γιάννης εναντίων Suns. Ο Αντετοκούνμπο σκοράρει από όλες τις θέσεις, σκοράρει 20 πόντους, ενώ η υπόλοιπη ομάδα σταματά στους 15. Το τέταρτο τελειώνει με ισοπαλία, 77-77, αλλά η αίσθηση είναι ότι οι Bucks έχουν κάτι περισσότερο. Και κάποιον παραπάνω, τον Γιάννη. Οι πόντοι των Bucks μοιράζονται εξίσου μεταξύ του Έλληνα (37) και των συμπαικτών του (40).”

Τέλος, ο αρθρογράφος κλείνει μιλώντας για την όμορφη εικόνα στο κλείσιμο του αγώνα, με τον Γιάννη να “τρέχει να αγκαλιάσει τη γυναίκα και το παιδί του, καλυμμένο με κομφετί” ενώ παίκτες όπως “ο Booker, ο Paul και οι άλλοι κατευθύνονται ήδη στα αποδυτήρια.”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος