Arrivederci dottore! – Ο Valentino Rossi λέει αντίο στις Ιταλικές πίστες

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Τέλος στους μοτοσυκλετικούς αγώνες στην Ιταλία έδωσε ο Valentino Rossi, και συγκεκριμένα στην πίστα του Misano Adriatico, πριν το κλείσιμο του Μουντιάλ 2 τροχών. 

Ο Ιταλός πρωταθλητής της MotoGP, αγαπημένος και δημοφιλής προσωπικότητα εδώ και δύο δεκαετίες στις πίστες όλου του κόσμου, γιόρτασε με ένα υπαίθριου πάρτι, με περίπου 35.000 άτομα να φορούν μπλουζάκια με σύνθημα “Grazie Vale”, όπως υπογράμμισε και ο πιλότος της Honda, Marc Marquez. 

O VR46, όπως τον γνωρίζουν οι φίλαθλοι, τελείωσε τον αγώνα στην δέκατη θέση. Έναν αγώνα που ο ίδιος σχολίασε ως “μακρύ και όμορφο, τόσο όμορφο που ίσως να μην πάω στους δύο τελευταίους (αγώνες)” οι οποίοι θα λάβουν χώρα εκτός Ιταλίας. Επίσης ευχαρίστησε όλους “για την επευφημία όλα αυτά τα χρόνια” και προσκάλεσε τους φιλάθλους να συνεχίσουν να παρακολουθούν τους αγώνες.

Αφού ο Rossi πέταξε το κράνος του δίνοντάς το στους φιλάθλους, βραβεύτηκε από τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Luigi Di Maio και από την Υφυπουργό Αθλητισμού κα. Valentina Vezzali ως “πρεσβευτής του Made in Italy στον κόσμο”.

Όπως δήλωσε και ο ίδιος ο Ιταλός ΥπΕξ “με αυτήν την αναγνώριση λέμε ευχαριστώ σε μία προσωπικότητα όχι μόνο ως πρωταγωνιστή του μηχανοκίνητου αθλητισμού, που έχει εκπροσωπήσει την Ιταλία σε όλο τον κόσμο κάνοντας εκατομμύρια φιλάθλους να ονειρεύονται, αλλά και που έχει κάνει επίσης το Made in Italy να ταξιδεύει με πολύ μεγάλη ταχύτητα σε δύο τροχούς. Είναι ένα βραβείο για μια εκπληκτική καριέρα”.

Όπως τονίζει το Ιταλικό πρακτορείο ANSA “το μέγα πάρτι για τον Valentino Rossi στο Misano δεν ήταν μόνο η γιορτή ενός διαχρονικού πρωταθλητή, αλλά ήταν επίσης και ένα αυθεντικό μήνυμα για επανεκκίνηση για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, αλλά και για την όμορφη χώρα που δοκιμάστηκε από την πανδημία.”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος