Αργεντινή: Άνδρας σημάδεψε με όπλο την αντιπρόεδρο της χώρας – Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της επίθεσης

Οι αρχές της Αργεντινής συνέλαβαν χθες Πέμπτη άνδρα διότι έστρεψε πυροβόλο όπλο εναντίον της αντιπροέδρου της χώρας η Κριστίνα Φερνάντεζ ντε Κίρσνερ καθώς επέστρεφε στο σπίτι της, ανακοίνωσε ο υπουργός Ασφάλειας Ανίμπαλ Φερνάντες.

Ειδικότερα, ο άνδρας προσπάθησε να την πυροβολήσει κοντά στο σπίτι της, όπου γινόταν νυχτερινή συγκέντρωση προς υποστήριξη της.

Αρκετά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν την εικόνα του προσώπου της καθώς το όπλο του άνδρα τη σημάδευε στο κεφάλι την ώρα που έβγαινε από το αυτοκίνητο για να μπει στην κατοικία της. «Τώρα το συμβάν θα αναλυθεί από το προσωπικό της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της αστυνομίας», θα εξεταστούν «τα δακτυλικά αποτυπώματα και οι διαθέσεις αυτού του προσώπου», είπε ο υπουργός Φερνάντες.

Ο ύποπτος, 35 ετών, έχει καταγωγή από τη Βραζιλία. Σε τηλεοπτικό διάγγελμά του αργά το βράδυ, ο πρόεδρος Αλμπέρτο Φερνάντες είπε πως «το όπλο του υπόπτου περιείχε πέντε σφαίρες», αλλά «για λόγο που δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί, δεν πυροβόλησε παρότι τραβήχτηκε η σκανδάλη».

«Είδα ένα χέρι να ξεπροβάλει πάνω από τον ώμο μου κρατώντας όπλο και μαζί με κόσμο γύρο μου τον αφοπλίσαμε», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο υποστηρικτής της Κίρσνερ, που δεν θέλησε να δώσει το όνομά του.

Δείτε το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου

Ο πρόεδρος της Αργεντινής, Αλμπέρτο Φερνάντεζ, εξέφρασε την καταδίκη του για την επίθεση και κήρυξε αυτή την Παρασκευή ως μη εργάσιμη ημέρα για να εκφράσει η κοινωνία «εν ειρήνη» την απόρριψη της βίας.
Σε μήνυμά του στην εθνική τηλεόραση, ο πρόεδρος υποστήριξε ότι η «επίθεση» κατά της πρώην προέδρου είναι το «πιο σοβαρό γεγονός που έχει συμβεί» από τότε που η Αργεντινή επέστρεψε στη δημοκρατία το 1983.
Η δύο φορές πρόεδρος της Αργεντινής, υπήρξε η πιο ισχυρή πολιτική προσωπικότητα των τελευταίων 15 ετών στη χώρα της Νότιας Αμερικής. Αμφιλεγόμενη, εύγλωττη, στρατηγός, η πρώτη γυναίκα που εκλέχθηκε με λαϊκή ψηφοφορία για να διοικήσει την Casa Rosada είναι μέρος αυτής της επιλεγμένης λίστας δημοσίων προσώπων στην Αργεντινή που είναι ικανά να προκαλέσουν αγάπη και μίσος.

Εκατοντάδες υποστηρικτές συγκεντρώνονται κάθε βράδυ εδώ και περίπου δέκα ημέρες μπροστά στο σπίτι της κυρίας Κίρσνερ για εκφράσουν την υποστήριξή της στην πρώην αρχηγό του κράτους (2007-2015), η οποία δικάζεται το τρέχον διάστημα για απάτη και διαφθορά.

Την 22η Αυγούστου, η εισαγγελία ζήτησε να επιβληθεί ποινή 12 ετών κάθειρξης και να απαγορευθεί το εκλέγεσθαι στην αντιπρόεδρο. Η δίκη της αφορά αναθέσεις δημοσίων έργων στο προπύργιό της, στη Σάντα Κρους (νότια) κατά τη διάρκεια των δυο θητειών της στην προεδρία.

Η υπόθεση προκάλεσε πολλές διαδηλώσεις υποστήριξης στην κυρία Κίρσνερ από τον σκληρό πυρήνα της περονιστικής αριστεράς, της οποίας είναι εξέχουσα μορφή. Έγιναν συγκεντρώσεις υπέρ της σε πόλεις της Αργεντινής την περασμένη εβδομάδα. Και κάθε βράδυ αρκετές εκατοντάδες άνθρωποι την περιμένουν έξω από το σπίτι της.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος