Αργεντινή: Σε απομόνωση οι επιβάτες πλοίου – Δεν επετράπη η είσοδος σε λιμάνι, μετά από κρούσμα κορονοϊού

Στο Πουέρτο Μαρίν της Αργεντινής δεν επετράπη προληπτικά η είσοδος επιβατικού πλοίου με 300 ανθρώπους αφού την Τρίτη, εντοπίστηκε κρούσμα του νέου κορονοϊού.

Με φόντο την εξαπλούμενη ανησυχία για την μετάλλαξη Όμικρον το υπουργείο Υγείας της χώρας της Λατινικής Αμερικής ανέφερε σε δελτίο Τύπου πως «έδωσε εντολή να τεθούν σε απομόνωση όλοι οι επιβάτες του πλοίου Hamburg», μετά τον εντοπισμό του κρούσματος.

Το πλοίο, που πλέει υπό σημαία Μπαχαμών, βρίσκεται στη θάλασσα, στα ανοικτά του κόλπου Σαμπορομπόν, περίπου 280 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Μπουένος Άιρες. Έκανε ενδιάμεση στάση στην πρωτεύουσα της Αργεντινής την Παρασκευή.

Μετά τον συναγερμό στο σκάφος για το πιθανό κρούσμα, έγιναν τεστ PCR μέσα σε 24 ώρες στους 170 επιβάτες και τα 156 μέλη του πληρώματος, που είχαν όλα «αρνητικό αποτέλεσμα», συμπεριλαμβανομένου «του προσώπου που θεωρείτο (πως είναι το) ύποπτο κρούσμα» και συνεχίζει να βρίσκεται σε απομόνωση πάνω στο πλοίο, σημείωσε η υπουργός Υγείας, η Κάρλα Βιτσότι.

Όμως μέλος του πληρώματος –του υγειονομικού προσωπικού του–, που είχε υποβληθεί σε εξέταση με αρνητικό αποτέλεσμα το Σάββατο, έκανε χθες Δευτέρα τεστ αντιγόνων με θετικό αποτέλεσμα. Το πρόσωπο αυτό είναι «ασυμπτωματικό», ενημέρωσε ο πλοίαρχος του Hamburg, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του υπουργείου.

Βρίσκεται σε εξέλιξη επιδημιολογική έρευνα πάνω στο πλοίο, τα αποτελέσματα της οποίας «θα μας δείξουν ποια είναι τα επόμενα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν», κατά την ίδια πηγή.

Στο Μπουένος Άιρες αποβιβάστηκαν 37 επιβάτες αφού έγινε γνωστό πως ήταν αρνητικά τα αποτελέσματα των τεστ στα οποία υποβλήθηκαν, ενώ επιβιβάστηκαν 152.

Ο επόμενος σταθμός του είναι η Ουσουάια, στα 3.000 χιλιόμετρα από το Πουέρτο Μαρίν.

Το Πράσινο Ακρωτήρι, όπου είχε προηγουμένως ελλιμενιστεί το Hamburg, «βρίσκεται πάνω από 600 χιλιόμετρα από την αφρικανική ήπειρο», καθώς και ότι «η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα αυτή είναι ευνοϊκή», με «εβδομαδιαίο μέσο όρο πέντε κρουσμάτων του νέου κορονοϊού ημερησίως».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος