Αργεντινή: Οι συμπατριώτες του πάπα Φραγκίσκου προσεύχονται για την ταχεία ανάρρωσή του

το Βατικανό ανακοίνωσε ότι η κατάσταση της υγείας του πάπα Φραγκίσκου παρουσιάζει βελτίωση

Στην πατρίδα του πάπα Φραγκίσκου, την Αργεντινή, η εισαγωγή του στο νοσοκομείο με λοίμωξη του αναπνευστικού ανησύχησε πολλούς πιστούς οι οποίοι έσπευσαν στις εκκλησίες προκειμένου να προσευχηθούν για τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, αν και οι περισσότεροι εξέφραζαν αισιοδοξία ότι σύντομα θα αναρρώσει πλήρως.

Νωρίτερα σήμερα, το Βατικανό ανακοίνωσε ότι η κατάσταση της υγείας του πάπα Φραγκίσκου παρουσιάζει βελτίωση, υπογραμμίζοντας ότι ο 86χρονος ποντίφικας προσευχήθηκε σε ένα μικρό παρεκκλήσι του νοσοκομείου.

Στη βασιλική του Σαν Χοσέ ντε Φλόρες, στη συνοικία του Μπουένος Άιρες όπου ο κατά κόσμον Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο πέρασε τα παιδικά του χρόνια, ο ιερέας Μαρτίν Μπουρντιέ ανέφερε ότι οι πιστοί έσπευσαν να προσευχηθούν για τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. «Προσευχόμαστε για εκείνον… Είναι δυνατός και νομίζω πως θα το ξεπεράσει», είπε στο πρακτορείο Reuters.

Σε αυτήν τη συνοικία της πρωτεύουσας πολλοί είναι εκείνοι που αναπολούν τον Φραγκίσκο, ο οποίος δεν έχει επιστρέψει στην Αργεντινή μετά την ανάρρησή του στον παπικό θρόνο πριν από 10 χρόνια.

«Είναι πολύ αγαπητός και έχει μεγάλη επιρροή σε όλον τον κόσμο, θέλω να συνεχίσει έτσι», είπε ο Όσκαρ Κουατόρντιο εξερχόμενος από τον καθεδρικό ναό του Μπουένος Άιρες, όπου προσευχήθηκε για τον πάπα Φραγκίσκο. Ερωτηθείς εάν ανησυχεί για την περιπέτεια της υγείας του, απάντησε αρνητικά προτού συμπληρώσει: «Έχει τα χρονάκια του βέβαια, έτσι δεν είναι;».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος