Αργεντινή: Ο Μιλέι εξαπολύει νέα επίθεση κατά του Λούλα – Τον αποκαλεί ξανά «κλέφτη» και «διεφθαρμένο»

Ο ακραίος φιλελεύθερος πρόεδρος της Αργεντινής Χαβιέρ Μιλέι επανέλαβε χθες Κυριακή τις κατηγορίες του σε βάρος του κεντροαριστερού ομολόγου του της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα, χαρακτηρίζοντάς τον «κλέφτη» και «διεφθαρμένο», ενώ παρόμοια τοποθέτησή του πριν από μια εβδομάδα είχε ήδη πυροδοτήσει διμερή διπλωματική κρίση.

«Είναι κλέφτης, είναι διεφθαρμένος, είχε καταδικαστεί για κλοπή και διαφθορά, ήταν στη φυλακή, είναι αλήθεια λοιπόν πως μπορούμε να μιλάμε για κρατούμενο», είπε ο πρόεδρος της Αργεντινής Μιλέι κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο LN+.

Ανάλογες δηλώσεις το περασμένο σαββατοκύριακο στη Βραζιλία από τον Χαβιέρ Μιλέι, όταν κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης υπέρ του υποψηφίου της βραζιλιάνικης δεξιάς γερουσιαστή Φλάβιου Μπολσονάρου χαρακτήρισε «κρατούμενο» και «κλέφτη» τον ομόλογό του Λούλα, πυροδότησαν διπλωματική κρίση ανάμεσα στους δυο γείτονες, παραδοσιακούς εταίρους και συμμάχους.

Η Μπραζίλια ανακάλεσε για διαβουλεύσεις τον πρεσβευτή της Βραζιλίας στο Μπουένος Άιρες και κάλεσε τον πρεσβευτή της Αργεντινής στη χώρα για να του επιδοθεί διαμαρτυρία και να του εκφραστεί η «αποδοκιμασία» της.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος