Αργεντινή: Για προμελετημένη απόπειρα δολοφονίας της αντιπροέδρου Κίσνερ κατηγορούνται ο δράστης και η σύντροφός του

Array

Για «προμελέτη» και «προσυνεννόηση» στην απόπειρα δολοφονίας της αντιπροέδρου της Αργεντινής Κριστίνας Κίρσνερ , παραπέμπονται ο δράστης της απόπειρας και η σύντροφος του.

Η δικαστικός η οποία προΐσταται της έρευνας για την επίθεση την περασμένη Πέμπτη, προτίθεται να ασκήσει δίωξη σύμφωνα με το προσωρινό κατηγορητήριο καθώς η έρευνα που διενεργείται βρίσκεται ακόμη στο αρχικό της στάδιο, με προθεσμία ολοκλήρωσης δέκα εργάσιμες ημέρες.

Ο Φερνάντο Αντρέ Σαμπάγ Μοντιέλ, 35 ετών, συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη στον τόπο της απόπειρας, αφού σημάδεψε με πιστόλι από απόσταση περίπου ενός μέτρου την κυρία Κίρσνερ στο κεφάλι. Η αντιπρόεδρος είχε πάει να χαιρετήσει υποστηρικτές της συγκεντρωμένους μπροστά στο σπίτι της.

Για ακόμη άγνωστο λόγο, το όπλο δεν εκπυρσοκρότησε, παρότι ήταν γεμάτο και παρότι η σκανδάλη τραβήχτηκε. Κατά τα φαινόμενα, δεν είχε περαστεί σφαίρα στη θαλάμη.

Η νεαρή σύντροφος του δράστη, η Μπρέντα Ουλιάρτε, συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής σε συγκοινωνιακό σταθμό του Μπουένος Άιρες. Σε συνεντεύξεις που παραχώρησε τις 48 ώρες που ακολούθησαν την επίθεση, διαβεβαίωσε πως είχε να τον δει δυο μέρες. Όμως αναλύσεις βίντεο από κάμερες ασφαλείας έδειξαν πως ήταν μαζί του την ημέρα της απόπειρας, την 1η Σεπτεμβρίου, κατά πηγές προσκείμενες στην έρευνα που επικαλέστηκαν ΜΜΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος