Αποθεώνουν οι Έλληνες της Αυστραλίας τον πυγμάχο George Kambosos

Ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της παγκόσμιας πυγμαχίας γράφεται στη Μελβούρνη.Την Κυριακή 5 Ιουνίου ο Ελληνο-Αυστραλός πρωταθλητής της πυγμαχίας George Kambosos Jr αντιμετωπίζει τον Αμερικανό Devin Haney, σε έναν αγώνα που θα καθορίσει ποιος θα λάβει τον αδιαμφισβήτητο τίτλο στην παγκόσμια κατηγορία ελαφρών βαρών.

Από την αρχή της εποχής των τεσσάρων ζωνών (IBF, WBO, WBA και WBC) μόλις επτά άνδρες μπόρεσαν να αποκαλούνται αδιαμφισβήτητοι πρωταθλητές του κόσμου. Kambosos και Haney διεκδικούν να γίνουν οι όγδοοι, σε ένα ιστορικό αγώνα, που αναμένεται να παρακολουθήσουν στο στάδιο περίπου 50.000 θεατές.

Σήμερα ο Kambosos, ο κυρίαρχος πρωταθλητής WBA, WBO και IBF, παραλίγο να αποκλειστεί από την συμμετοχή στον αγώνα με τον Haney, καθώς όταν ζυγίστηκε εντελώς γυμνός στο Margret Court ξεπέρασε κατά λίγα γραμμάρια το επιτρεπτό βάρος, ήταν 61,39 κιλά. Ευτυχώς στην δεύτερη του προσπάθεια, έπειτα από μία ώρα ζυγίστηκε ξανά και ήταν κάτω από τα 61 κιλά.

«Η τέχνη του πολέμου μωρό μου», είπε αμέσως μετά ο Kambosos αστειευόμενος.

Όταν ρωτήθηκε να εξηγήσει πώς κατάφερε να χάσει το βάρος, απάντησε: «Ίσως και το έκανα επίτηδες; Πήγα και έκανα …την ανάγκη μου».

Το πλήθος στο Margaret Court Arena ήταν ξεκάθαρα υπέρ του Kambosos, ο οποίος έτυχε ηρωικής υποδοχής, ειδικά από τους πολυάριθμους Έλληνες ομογενείς, οι οποίοι αποδοκιμάσαν στην συνέχεια τον Haney.
Αποθεώνουν οι Έλληνες της Αυστραλίας τον πυγμάχο George Kambosos
Οι Έλληνες ομογενείς αποθέωσαν τον 28χρονο πυγμάχο και στην δημόσια προπόνηση που έγινε στην Πλατεία Ομοσπονδίας, της Μελβούρνης. Χορευτές με παραδοσιακές φορεσιές από την σχολή Μαναση, χόρεψαν για πρώτη φορά σε ρινκ πυγμαχίας Τσάμικο και Ζομπα, ενώ πλαισίωσαν τον George Kambosos για αναμνηστικές φωτογραφίες.

Αν και υποτιμημένος από ορισμένους, ο Haney πιθανότατα θα αποδειχθεί ένας πολύ σκληρός αντίπαλος – γεγονός που αντικατοπτρίζεται από τις πιθανότητες των στοιχημάτων, που είναι σταθερά υπέρ του. Αλλά ο George Kambosos θα έχει στο πλευρό του την Ελληνική ομογένεια και αυτό μπορεί να κάνει την διαφορά, στο αποτέλεσμα του αγώνα.

Ο George Kambosos είναι ο 23ος Αυστραλός που έχει κερδίσει ημαντικό παγκόσμιο τίτλο, αλλά θα γίνει μόλις ο τέταρτος που θα χαρακτηριστεί αδιαμφισβήτητος, αν κερδίσει τον αγώνα με τον Haney. Ανεξάρτητα από το ποιος θα κερδίσει, στην Μελβούρνη θα στεφθεί ο νέος αδιαμφισβήτητος παγκόσμιος πρωταθλητής. Ο πρώτος στην κατηγορία ελαφρών βαρών μετά τον Pernell Whitaker το 1992 και ο πρώτος στην εποχή των τεσσάρων ζωνών.
Αποθεώνουν οι Έλληνες της Αυστραλίας τον πυγμάχο George Kambosos

Για τους Έλληνες της Αυστραλίας η επιλογή είναι μία. Στηρίζουν και αποθεώνουν τον καλύτερο Ελληνο-Αυστραλό πυγμάχο στην παγκόσμια ιστορία. Τον George Kambosos Jr.

Αυστραλία/Ανταπόκριση: Έμμα Παπαεμμανουήλ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος