«Απόσπαση προσοχής» οι ρωσικές κατηγορίες για βρετανική ευθύνη στην επίθεση στον Nord Stream

Array

Ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σουνάκ δείχνει τη ρωσική προπαγάνδα για τις φήμες ότι η Βρετανία ευθύνεται για τη ζημιά στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream.

“Ο ισχυρισμός της Μόσχας είναι μια προσπάθεια προσπάθεια απόσπασης της προσοχής από την κατάσταση στην Ουκρανία και αποτελεί μέρος του «ρωσικού βιβλίου»”, είπε ο εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στρίτ.

Η Μόσχα επανέλαβε την Τρίτη τον ισχυρισμό της ότι η Βρετανία ευθύνεται για την επίθεση στους υποθαλάσσιους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream, προσθέτοντας ότι εξετάζει ποια «περαιτέρω βήματα» να λάβει ως απάντηση. Η Βρετανία αρνήθηκε τον ισχυρισμό.

“Προφανώς, παρακολουθούμε προσεκτικά την κατάσταση, αλλά είναι σωστό να μην παρασυρόμαστε σε τέτοιου είδους περισπασμούς που αποτελούν μέρος του ρωσικού βιβλίου”, είπε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Ρίσι Σουνάκ.

“Συνεχίζουν τον αδιάκριτο βομβαρδισμό αμάχων και τις επιθέσεις σε μη στρατιωτικές υποδομές. Αυτό είναι το επίκεντρο μας και θα συνεχίσουμε να παρέχουμε υποστήριξη ώστε να χάσουν αυτόν τον παράνομο πόλεμο.”

Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος