Αμερικανός ομοσπονδιακός δικαστής απέρριψε την Πέμπτη αγωγές που είχαν καταθέσει πράκτορες του FBI με στόχο να εμποδίσουν τη δημοσιοποίηση των ονομάτων τους, καθώς συμμετείχαν στην έρευνα για την επίθεση στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, στις 6 Ιανουαρίου 2021.
Οι πράκτορες επιδίωκαν νομική προστασία για να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητά τους, εν μέσω πολιτικών πιέσεων και στοχοποιήσεων, ιδίως από υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ. Ωστόσο, το δικαστήριο έκρινε ότι δεν συντρέχουν επαρκείς λόγοι για να διατηρηθεί η ανωνυμία τους, τονίζοντας ότι η διαφάνεια είναι αναγκαία για τη δημόσια λογοδοσία.
Η απόφαση αυτή ενδέχεται να ανοίξει τον δρόμο για τη δημοσιοποίηση περισσότερων στοιχείων σχετικά με τους ομοσπονδιακούς πράκτορες που συμμετείχαν στις έρευνες για μία από τις πιο δραματικές στιγμές στη σύγχρονη πολιτική ιστορία των ΗΠΑ.
Πηγή: Reuters
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος