Aπομακρύνθηκαν 42 πολίτες από τη Γάζα με ενέργειες της Γαλλίας

Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε απόψε 12/2 την ασφαλή απομάκρυνση 42 πολιτών από τη Λωρίδα της Γάζας, συμπεριλαμβανομένων Γάλλων υπηκόων, συνεργατών του Γαλλικού Ινστιτούτου και μελών των οικογενειών τους.

«Κατόπιν αιτήματος της Γαλλίας, 42 άνθρωποι κατάφεραν σήμερα να εγκαταλείψουν τη Λωρίδα της Γάζας μέσω του σημείου διέλευσης στη Ράφα» προς την Αίγυπτο, αναφέρει δελτίο Τύπου του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών. Ως εκ τούτου, περισσότεροι από 200 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τον πολιορκημένο παλαιστινιακό θύλακα «κατόπιν αιτήματος της Γαλλίας», επισημαίνεται.

Πριν από λίγες ημέρες είχε γίνει γνωστός ο θάνατος ενός καθηγητή γαλλικών που συνεργαζόταν επί 20 χρόνια με το Γαλλικό Ινστιτούτο στη Γάζα, ο οποίος πέθανε επειδή ήταν αδύνατο να λάβει την απαιτούμενη περίθαλψη για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε.

Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών υπογραμμίζει ότι η επιχείρηση εκκένωσης ήταν απόρροια επαφών που έγιναν «στο υψηλότερο επίπεδο», κάνοντας μνεία στο ταξίδι του ΥΠΕΞ Στεφάν Σεζουρνέ στο Ισραήλ. «Συνεχίζουμε τις ενέργειες για να επιτρέψουμε την απομάκρυνση κι άλλων ανθρώπων» από τη Λωρίδα της Γάζας, αναφέρει το δελτίο Τύπου.

Η γαλλική κυβέρνηση υπενθυμίζει τέλος στο Ισραήλ ότι πρέπει να λάβει «συγκεκριμένα μέτρα για την προστασία των αμάχων» στη Λωρίδα της Γάζας και απευθύνει εκ νέου «έκκληση για τερματισμό των συγκρούσεων».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος