Απολογισμός Ερντογάν: «Δεν υπήρξε μόνο απώλεια ψήφων, αλλά και απώλεια αίματος και ψυχής»

Σύνοψη
  • Απευθυνόμενος στα μέλη της Κεντρικής Εκτελεστικής Επιτροπής του ΑΚΡ, ο Τούρκος πρόεδρος έκανε την αυτοκριτική του κόμματος απαριθμώντας τις αιτίες της ήττας
  • Έκανε λόγο για «νόσο της αλαζονείας» σε στελέχη του κόμματος, παραδέχτηκε ότι η αύξηση του κόστους ζωής και ο πληθωρισμός προκάλεσαν δυσαρέσκεια
  • Μετά την ομιλία του, ο Τούρκος πρόεδρος επισκέφθηκε μία καφετέρια της Άγκυρας, όπου συνομίλησε με πολίτες

Συνεδρίασε υπό τη προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογαν η Κεντρική Εκτελεστική Επιτροπή του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) της Τουρκίας για να αξιολογήσει τα αίτια της ήττας στις δημοτικές εκλογές της Κυριακής.

Απευθυνόμενος στα μέλη της Κεντρικής Εκτελεστικής Επιτροπής του ΑΚΡ, ο Τούρκος πρόεδρος έκανε την αυτοκριτική του κόμματος απαριθμώντας τις αιτίες της ήττας, όπως ο ίδιος τις διαπίστωσε. Σε μία αποστροφή του λόγου του παραδέχτηκε ότι «δεν υπήρξε μόνο απώλεια ψήφων, αλλά και απώλεια αίματος και ψυχής».

Έκανε λόγο για «νόσο της αλαζονείας» σε στελέχη του κόμματος, παραδέχτηκε ότι η αύξηση του κόστους ζωής και ο πληθωρισμός προκάλεσαν δυσαρέσκεια, ότι κυβέρνηση απέτυχε να ανταποκριθεί στα παράπονα των συνταξιούχων για τις χαμηλές συντάξεις και ότι ακόμη και στο θέμα της Γάζας δεν έπεισε ορισμένους κύκλους για τα πεπραγμένα της και για αυτό δέχθηκε επιθέσεις.

«Δεν μπορούμε και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν, όποιος κι αν είναι, να σπαταλήσει και να χαραμίσει 22 χρόνια εμπειρίας, 22 χρόνια σκληρού αγώνα» ήταν η κατακλείδα πρόταση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Εκτελεστικής Επιτροπής του ΑΚΡ, μια συνεδρίαση που όπως όλα δείχνουν διεξήχθη σε ιδιαίτερα βαρύ κλίμα.

Μετά την ομιλία του, ο Τούρκος πρόεδρος επισκέφθηκε μία καφετέρια της Άγκυρας, όπου συνομίλησε με πολίτες.

Δηλώσεις μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Εκτελεστικής Επιτροπής έκανε και ο εκπρόσωπος του κόμματος, Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος πάντως απέφυγε να τοποθετηθεί με ιδιαίτερη σαφήνεια. Δήλωσε ότι υπάρχουν περιοχές που τα αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που ήθελαν. Είπε ότι ο λαός προειδοποίησε, έκανε την κριτική του και «θα λάβουμε το μήνυμα του σε όλες τις διαστάσεις του, συνεχίζουμε την προσπάθεια να αξιολογήσουμε την προειδοποίηση του».

Aνταπόκριση – Κωνσταντινούπολη: Γιάννης Μανδαλίδης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος