Αποκλειστικό – Δικηγόρος Α. Παντσέρι στην ΕΡΤ: Θα πει τα πάντα για το κύκλωμα στις αρχές

Array

Η συμφωνία που υπέγραψε ο Αντόνιο Παντσέρι προϋποθέτει ότι θα πει όλα όσα γνωρίζει, τονίζει ένας εκ των συνηγόρων του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή, Marc Uyttendaele, μιλώντας αποκλειστικά στην ΕΡΤ και την Ειρήνη Ζαρκαδούλα. Αποφεύγει να μιλήσει για τους υπόλοιπους πρωταγωνιστές του σκανδάλου, ενώ όσον αφορά την ταχύτητα της δικαιοσύνης σημειώνει ότι πηγαίνει αργά σαν μια ηλικιωμένη γυναίκα.

Συνέντευξη στην Ειρήνη Ζαρκαδούλα

Ο κ. Παντσέρι υπέγραψε με συμφωνία με τις με τις βελγικές αρχές. Τι σημαίνει αυτή η συμφωνία; Εσείς αποφασίσατε να κάνετε αυτή την πρόταση ή οι βελγικές αρχές;

Όλα αυτά είναι περίπλοκα. Αυτός ο νόμος εννοεί ότι αυτός που ωφελείται δεσμεύεται να πει όλη την αλήθεια, να μην κρύψει τίποτα από τους ανακριτές, να βάλει στο «πιάτο» όλα όσα γνωρίζει. Για να το πούμε αλλιώς, ποιοι είναι οι διαφθορείς, ποια είναι τα οικονομικά κυκλώματα, ποιοι είναι αυτοί που επωφελούνται, πώς λειτουργούσε όλο το σύστημα. Αυτή είναι η δέσμευση την οποία ανέλαβε ο κ. Παντσέρι.

Πρόκειται λοιπόν για ένα σύνολο αμοιβαίων υποχρεώσεων.

Μεταξύ άλλων, ο ένας εκ των συνηγόρων του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή Παντσέρι, ανέφερε ότι «H υπεράσπιση του κ. Παντσέρι πήρε την αρχική πρωτοβουλία, κυρίως γιατί ο στόχος ήταν να μην κρύψει τίποτα και να είναι απόλυτα διαφανής».

Ποιες θα είναι οι συνέπειες για τους υπόλοιπους που βρίσκονται στη φυλακή;

Αυτό δεν είναι κάτι το οποίο μπορεί να πει η υπεράσπιση του κ. Παντσέρι. Είναι ξεκάθαρο, προφανώς, ότι η δέσμευση που έδωσε είναι ότι προϋποθέτει τη συμφωνία. Δεν μπορεί να καταπατήσει αυτή τη δέσμευση. Θα πει όλα όσα ξέρει. Τα υπόλοιπα πρόσωπα θα αντιμετωπίσουν τις δηλώσεις τοΥ κ. Παντσέρι.

Υπάρχουν ρεπορτάζ σύμφωνα με τα οποία η κ. Καϊλή έχει πει ότι ο κ. Παντσέρι έχει αφήσει βαλίτσες με χρήματα στο σπίτι τους. 

Δε τοποθετηθήκαμε ποτέ στα μέσα ενημέρωσης και δε θα ξεκινήσουμε να το κάνουμε αυτό σήμερα.

Σχετικά με την ακρόαση της Εύας ΚαΙλή και εάν μπορεί να αφεθεί ελεύθερη, αλλά και τις σχέσεις του Αντόνιο Παντσέρι τόσο με την Ελληνίδα ευρωβουλευτή όσο και με την Μαρί Αρενά και τον Φραvτσέσκο Τζόρτζι, ο Marc Uyttendaele δήλωσε: «Δεν εναπόκειται σε μένα να πω (εάν θα αφεθεί ελεύθερη), εναπόκειται στους δικηγόρους της να την υπερασπιστούν και το συμβούλιο να αποφασίσει. Είναι μία συζήτηση που δεν αφορά τον κ. Παντσέρι».

Ο συνήγορος του Α. Παντσέρι τόνισε ακόμη πως: «Δεν έχω να πω τίποτα για τους πρωταγωνιστές του φακέλου. Όσον αφορά στην Αρένα, αυτό που είναι σαφές, ότι δεν περιλαμβάνεται στο φάκελο, είναι ότι δεν έχει ερευνηθεί δεν υπάρχει ζήτημα άρσης ασυλίας».

Τέλος, σχετικά με τη διάρκεια της διαδικασίας, ο συνήγορος του Αντόνιο Παντσέρι τόνισε: «Η δικαιοσύνη, είτε η βελγική είτε η ευρωπαϊκή, πηγαίνει με τον αργό βηματισμό ηλικιωμένης γυναίκας και όχι με την ταχύτητα που θα ελπίζαμε».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος