Αποκαρδιωτική έκθεση για την Σκότλαντ Γιαρντ – «Θεσμικά ρατσιστική, σεξιστική και ομοφοβική»

Αποκαρδιωτική είναι η έκθεση για την Σκότλαντ Γιαρντ με συγκλονιστικές αναφορές στο σώμα της Μητροπολιτικής αστυνομίας

Αποκαρδιωτική είναι η έκθεση για την Σκότλαντ Γιαρντ με συγκλονιστικές αναφορές στο σώμα της Μητροπολιτικής αστυνομίας. Χαρακτηριστικό το σχόλια της εφημερίδας Sun που υποστηρίζει ότι «η ανασυγκρότηση της μοιάζει με την αναρρίχηση στο Έβερεστ με σαγιονάρες».

Η Σκότλαντ Γιαρντ είναι θεσμικά ρατσιστική, σεξιστική και ομοφοβική και οι πολίτες απογοητεύονται από μια δύναμη που δεν έχει πλέον λειτουργική υπηρεσία αστυνόμευσης, καταλήγει η καταδικαστική έκθεση.

Η ανασκόπηση συμπεραίνει ότι τα συστήματα πρόσληψης και ελέγχου είναι ανεπαρκή και αποτυγχάνουν να προφυλαχθούν από αυτούς που αναζητούν εξουσία για να την καταχραστούν.

Η Λαίδη Κέισι, επικεφαλής της έρευνας, προειδοποιεί ότι μπορεί να κρύβεται ένας άλλος Γουέιν Κούζενς ή Ντέιβιντ Κάρικ στις τάξεις των αστυνομικών προτείνοντας ότι απαιτείται «πλήρης αναμόρφωση» της δύναμης, διαφορετικά κινδυνεύει να διαλυθεί.

Η έκθεση διαπιστώνει μια ανησυχητική πτώση στον αριθμό των αξιωματικών που απασχολούνται στην αστυνόμευση πρώτης γραμμής και αποκαλύπτει ότι σχεδόν το ένα τρίτο έχουν λιγότερο από δύο χρόνια εμπειρίας.

Περισσότερες από τις μισές γυναίκες στο Λονδίνο λένε τώρα ότι δεν εμπιστεύονται πλέον την Μητροπολιτική Αστυνομία για την ασφάλεια τους και ένας αξιωματικός είπε στην επιθεώρηση ότι τα ποσοστά ανίχνευσης βιασμού είναι ιδιαίτερα χαμηλά στο Λονδίνο.

Η Λειντι Κέισι ξεκίνησε την συγκεκριμένη έρευνα μετά την απαγωγή, τον βιασμό και τη δολοφονία της Σάρα Έβεραρντ από τον αστυνομικό Γουειν Κουζενς, το 2021.

Πηγή: ΕΡΤ- Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος