Αποκαλυπτήρια για το άγαλμα της πριγκίπισσας Νταϊάνα

Ανταπόκριση-Λονδίνο: Νατάσα Καντζάβελου

Στον κήπο Σάνκεν στο Παλάτι του Κένσινγκτον, στο Χάιντ Παρκ, ανάμεσα σε 4.000 λουλούδια θα πραγματοποιηθούν το απόγευμα τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος της πριγκίπισσας Νταϊάνα σηματοδοτώντας την 20η επέτειο του θανάτου της, στα 60α της γενέθλια.

Τα δυο αδέλφια, οι πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι θα συναντηθούν για δεύτερη φορά μετά την κηδεία του παππού τους, πρίγκιπα Φιλίππου, σε μια περίοδο έντασης και αναταραχής για το Παλάτι μετά την πολύκροτη συνέντευξη και ελπίζουν ότι το άγαλμα θα βοηθήσει όλους όσοι επισκέπτονται το Παλάτι του Κένσινγκτον να αναλογιστούν τη ζωή της μητέρας τους και την κληρονομιά της.

Εξάλλου το άγαλμα ανατέθηκε με σκοπό να αναγνωριστεί ο θετικός αντίκτυπος, που είχε η ζωή και το έργο της στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλο τον κόσμο, όπως ανέφερε το παλάτι σε δήλωση του πέρυσι.

Σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου, “ο πρίγκιπας Κάρολος δεν θα παραστεί στα αποκαλυπτήρια για να μην έρθουν στην επιφάνεια πληγές του παρελθόντος, που θα του ξυπνήσουν αναμνήσεις, ευχάριστες και δυσάρεστες”. Ενώ από την τελετή θα απουσιάσει και η Κέιτ Μίντλετον, καθώς δεν επιθυμεί να εμπλακεί «στο δραμα της σχέσης των αδελφών».

Ο γλύπτης που επιλέχθηκε για να φιλοτεχνήσει το άγαλμα είναι ο Ίαν Ρανκ-Μπρόαντλι, ο οποίος φιλοτέχνησε το ομοίωμα του προσώπου της Ελισάβετ Β’ στα κέρματα της Βρετανίας.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος