Αποκαλύψεις «Wall Street Journal»: Με συμπτώματα δηλητηρίασης Αμπράμοβιτς και Ουκρανοί διαπραγματευτές

Συμπτώματα που μοιάζουν με δηλητηρίαση παρουσίασαν ο Ρώσος ολιγάρχης Ρομάν Αμπράμοβιτς και Ουκρανοί διαπραγματευτές νωρίτερα αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η Wall Street Journal.

Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς, ο οποίος είχε μεταβεί και σε Μόσχα, Λβιβ και άλλα σημεία των διαπραγματεύσεων, αλλά και τουλάχιστον δύο μέλη της ουκρανικής ομάδας διαπραγματευτών, εμφάνισαν συμπτώματα όπως κοκκίνισμα στα μάτια, επίμονο δάκρυσμα και ξεφλούδισμα δέρματος σε πρόσωπο και χέρια, ανέφεραν οι πηγές που επικαλείται η Wall Street Journal.

Πλέον η κατάσταση της υγείας τους έχει βελτιωθεί και η ζωή τους δεν διατρέχει κίνδυνο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Δεν κατηγορείται κάποιος συγκεκριμένα για αυτή την ενέργεια, όμως οι υποψίες λένε τα ρεπορτάζ βαρύνουν σκληροπυρηνικούς στη Μόσχα που θέλουν να αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις και να συνεχιστεί ο πόλεμος.

Αμερικανός αξιωματούχος με γνώση του θέματος, είπε ότι oι πληροφορίες υποδηλώνουν ότι η αδιαθεσία του Αμπράμοβιτς και των Ουκρανών διαπραγματευτών οφείλεται σε περιβαλλοντικό παράγοντα κι όχι σε δηλητηρίαση. Ο Αμερικανός αξιωματούχος είπε στο Reuters: «Οι πληροφορίες υποδηλώνουν ότι ήταν περιβαλλοντικό», προσθέτοντας «π.χ., όχι δηλητηρίαση». Ο ίδιος, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, απέφυγε να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Πηγές: ΕΡΤ/ Ρεπορτάζ: Παντελής Γκόνος, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος