Αποκαλύψεις «Guardian»: Η κατασκοπεία και ο ρόλος του Πούτιν στην εκλογή Τραμπ το 2016 (video)

Σε αποκαλύψεις-φωτιά για τον ρόλο του Βλαντιμίρ Πούτιν στην εκλογική νίκη του Ντόναλντ Τραμπ το 2016 προέβη η βρετανική εφημερίδα «Guardian». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Ρώσος πρόεδρος ήθελε νίκη Τραμπ, αποσκοπώντας σε κοινωνική αναταραχή, αποδυνάμωση των Ηνωμένων Πολιτειών και ισχυροποίηση της θέσης της Μόσχας στη διεθνή σκακιέρα.

Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές του 2016 ο Ντόναλντ Τραμπ απαντούσε ειρωνικά στις κατηγορίες ότι είχε δεχτεί τη βοήθεια του Βλαντιμίρ Πούτιν για να κερδίσει.

Σήμερα η εφημερίδα Guardian δίνει στη δημοσιότητα τα έγγραφα που φέρεται να προέρχονται από το Κρεμλίνο και τα οποία επιβεβαιώνουν εκείνους τους ισχυρισμούς. Ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν ήθελε να κερδίσει ο Τραμπ τις εκλογές επειδή όπως αναφέρει πόρισμα των μυστικών ρωσικών υπηρεσιών πρόκειται για ένα ανισόρροπο άνθρωπο ο οποίος θα προκαλούσε κοινωνική αναταραχή, θα αποδυνάμωνε το οβάλ γραφείο και θα ισχυροποιούσε τη θέση της Μόσχας στη διεθνή σκακιέρα.

Η απόφαση για στήριξη του Τραμπ ελήφθη στο Κρεμλίνο στη συνάντηση που είχε ο Πούτιν με τους επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, τον υπουργό Εξωτερικών και τον υπουργό Άμυνας. Ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος διέταξε να υπάρξουν και παρεμβάσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Μέχρι σήμερα Τραμπ και Πούτιν το αρνούνται σθεναρά.

Σύμφωνα με την Guardian η απόφαση ελήφθη τον Ιανουάριο του 2016 και η βάση της ήταν ο χαρακτήρας του Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος περιγράφεται στην αναφορά ως παρορμητικός, ασταθής και ανισόρροπος άνθρωπος με σύνδρομο κατωτερότητας.

Πηγή: ΕΡΤ / Επιμέλεια: Κλειώ Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος