Θα “απελευθερώσει κάθε τετραγωνικό εκατοστό” της Συρίας

Αποφασισμένος να απελευθερώσει “κάθε τετραγωνικό εκατοστό του εδάφους” της χώρας του δηλώνει ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ, μετά την ανάκτηση του Χαλεπίου. 

ο Άσαντ τόνισε  στο συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana ότι η κυβέρνησή του προτίθεται να διαπραγματευτεί πάνω σε “όλα” στις προτεινόμενες ειρηνευτικές συνομιλίες στο Καζακστάν.

“Έχουμε τη νομιμότητα να απελευθερώσουμε οποιαδήποτε ζώνη ελέγχουν οι τρομοκράτες, οποιοδήποτε όνομα κι αν έχουν. Είτε ονομάζονται Ισλαμικό Κράτος, είτε ονομάζονται Αλ Νόσρα (συριακή πτέρυγα της Αλ Κάιντα), είτε λέγονται μετριοπαθείς, είτε Λευκά Κράνη (διασώστες) δεν μας νοιάζουν τα ονόματα”, σημείωσε ο Σύρος πρόεδρος σε δηλώσεις που έκανε στον ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό RTL.

Επίσης, υπεραμύνθηκε των κατηγοριών για εγκλήματα πολέμου λέγοντας πώς “αν είχαν γίνει τέτοια πράγματα, δεν θα είχαμε υποστήριξη, δεν θα ήμουν πια πρόεδρος, η κυβέρνηση δεν θα ήταν πια στη θέση της. Μπορέσαμε να αντισταθούμε κατά τη διάρκεια όλου του πολέμου επειδή έχουμε την λαϊκή υποστήριξη. Και δεν μπορείς να έχεις την λαϊκή υποστήριξη αν σκοτώνεις τους πολίτες σου. Επομένως όλη αυτή η ιστορία δεν υφίσταται” κατέληξε ο  Μπασάρ Αλ Άσαντ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος