Απευθείας πτήσεις από Μόσχα στα Κατεχόμενα ετοιμάζουν Ρωσία και Τουρκία

Απευθείας πτήσεις από Μόσχα στα Κατεχόμενα ετοιμάζουν Ρωσία και Τουρκία. Ο Ταγίπ Ερντογάν, θα είναι στην πρώτη πτήση στις 15 Νοεμβρίου, ημέρα ανακήρυξης του ψευδοκράτους το 1983, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Μιλιέτ.

Η εφημερίδα επικαλείται διπλωματικές πηγές, σύμφωνα με τις οποίες η ρωσική κυβέρνηση έδωσε τη συγκατάθεσή της για έναρξη απευθείας πτήσεων προς το παράνομο αεροδρόμιο στην κατεχόμενη Κύπρο, το οποίο ανακαινίστηκε και θα εγκαινιαστεί από τον Ερντογάν.

Υπενθυμίζεται, ότι η Τουρκία έχει εντάξει το αεροδρόμιο του ψευδοκράτους στα αεροδρόμια που θεωρούνται τουρκικά και οι πτήσεις θεωρούνται εσωτερικές.

Ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ χαρακτήρισε ως πολύ σημαντικό βήμα για την αναγνώριση του ψευδοκράτους, την έναρξη απευθείας πτήσεων από τη Ρωσία στα Κατεχόμενα.

“Είναι μία πληροφορία η οποία ευχόμαστε να ευοδοθεί και να γίνει πραγματικότητα», διαμηνύεται από το περιβάλλον του Τουρκοκύπριου ηγέτη, ο οποίος σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδονται από τα τουρκοκυπριακά Μέσα Ενημέρωσης έχει αρνηθεί συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στη Νέα Υόρκη, καθώς όπως διαμηνύει, η θητεία του κ. Αναστασιάδη, ολοκληρώνεται τον ερχόμενο Φεβρουάριο και «δεν χρειάζεται να συνομιλεί για ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα»

Ο τουρκοκύπριος ηγέτης, διαμηνύει επίσης τις τελευταίες ώρες ότι «για να υπάρξει συμφωνία στο Κυπριακό, θα πρέπει να υπάρχει και κυρίαρχο τουρκικό κράτος στο Βορρά», ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδονται από τα τουρκοκυπριακά Μέσα Ενημέρωσης, Ερντογάν και Πούτιν έχουν συζητήσει και για την αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Ανταπόκριση – Λευκωσία: Μανιάνα Καλογεράκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος