Απειλητική δήλωση Μεντβέντεφ: Θα υπερασπιστούμε ακόμη και με πυρηνικά όπλα τα προσαρτημένα εδάφη μας

Array

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε την Πέμπτη ότι όλα τα όπλα στο οπλοστάσιο της Μόσχας, συμπεριλαμβανομένων των στρατηγικών πυρηνικών όπλων, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την υπεράσπιση εδαφών που έχουν ενσωματωθεί στη Ρωσία από την Ουκρανία.

Ο Μεντβέντεφ, αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, είπε ότι θα διεξαχθούν δημοψηφίσματα που οργανώνονται από τις ρωσικές εγκατεστημένες και αυτονομιστικές αρχές σε μεγάλες εκτάσεις στα ρωσικά κατεχόμενα στην ουκρανική επικράτεια και ότι «δεν υπάρχει επιστροφή».

«Οι δημοκρατίες του Ντονμπάς (Ντονέτσκ και Λουχάνσκ) και άλλα εδάφη θα γίνουν δεκτά στη Ρωσία», πρόσθεσε. Επιπλέον, ανέφερε ότι «η προστασία όλων των εδαφών θα ενισχυθεί σημαντικά από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις», προσθέτοντας: «Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι όχι μόνο οι δυνατότητες κινητοποίησης, αλλά και οποιαδήποτε ρωσικά όπλα, συμπεριλαμβανομένων των στρατηγικών πυρηνικών όπλων, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τέτοιου είδους προστασία».

Τα δημοψηφίσματα που πρόκειται να διεξαχθούν στις ρωσικές περιοχές των επαρχιών Ντόνετσκ, Λουχάνσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια της Ουκρανίας, καθώς και σε τμήμα της επαρχίας Μικολάιβ, από την Παρασκευή αναμένεται ευρέως να εξάγουν αποτελέσματα που υποστηρίζουν συντριπτικά την ένταξη στη Ρωσία.

Οι ψηφοφορίες που οργανώθηκαν μετά από λίγες ημέρες υπό στρατιωτική κατοχή, χαρακτηρίστηκαν ψευδείς από το Κίεβο και τους δυτικούς συμμάχους του.

Εάν γίνουν επίσημα δεκτά από τη Ρωσική Ομοσπονδία, τα κατεχόμενα εδάφη, όπου οι ουκρανικές αντεπιθέσεις έχουν επιταχυνθεί τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με το πυρηνικό δόγμα της Μόσχας θα έχουν δικαίωμα προστασίας από τα ρωσικά πυρηνικά όπλα.

Η Μόσχα δεν ελέγχει πλήρως καμία από τις τέσσερις περιοχές που αναμένεται να επιχειρήσει να προσαρτήσει, με μόνο το 60% περίπου των περιοχών του Ντόνετσκ και το 66% των περιοχών της Ζαπορίζια να κατέχονται από τον ρωσικό στρατό.

Ο Μεντβέντεφ εκδίδει τακτικά επιθετικές δηλώσεις για τη Δύση και την Ουκρανία τους τελευταίους μήνες, υπογραμμίζοντας τη μεταμόρφωσή του από φαινομενικά δυτικόφιλο φιλελευθιστή ως πρόεδρος από το 2008-2012 σε έντονο γεωπολιτικό «γεράκι».

Πηγή: Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος