Απαραίτητη η γνώση των νέων κανόνων στην Ευρώπη για την βραχυπρόθεσμη ενοικίαση

Θέλετε να νοικιάσετε το σπίτι σας σε τουρίστες; Βεβαιωθείτε ότι συμμορφώνεστε με αυτούς τους νέους κανόνες στην Ευρώπη.

Καθώς η ΕΕ εισάγει σταδιακά κανόνες και κανονισμούς που ισχύουν για ολόκληρο το μπλοκ των 27 χωρών, ορισμένες πόλεις και χώρες παλεύουν με τον δικό τους τρόπο ενάντια στην αύξηση των ενοικίων για διακοπές.

Το Παρίσι διαθέτει ειδική μονάδα κατά των παράνομων ενοικιάσεων διακοπών

Στις περισσότερες γαλλικές πόλεις υπάρχει διαδικασία εγγραφής για όσους θέλουν να νοικιάσουν ένα ολόκληρο σπίτι ή διαμέρισμα για σύντομες διαμονές. Μόλις εγγραφείτε, το δημαρχείο θα σας δώσει έναν αριθμό που πρέπει να συσχετίσετε με τη διαφήμισή σας στο Διαδίκτυο, ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να έρθουν για να μείνουν.

Στο Παρίσι οι κανόνες είναι ακόμη πιο αυστηροί. Η πόλη κέρδισε πρόσφατα μια μακρά δικαστική μάχη κατά της Airbnb, η οποία βρήκε την πλατφόρμα διαδικτυακής ενοικίασης συνυπεύθυνη για την παράνομη υπεκμίσθωση ακινήτου στην πόλη.

Οι βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις διακοπών είναι αμφιλεγόμενες σε πολλούς προορισμούς σε όλο τον κόσμο. Μπορούν να αποτελέσουν μια εύκολη επένδυση ή μια πηγή πρόσθετου εισοδήματος για ιδιοκτήτες ακινήτων σε δημοφιλείς τουριστικές τοποθεσίες.

Αλλά μπορούν επίσης να αυξήσουν τις τιμές για τους κατοίκους της περιοχής, να δημιουργήσουν στεγαστικές κρίσεις και να αναγκάσουν τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις πόλεις με τις περισσότερες επισκέψεις. Συχνά είναι πιο προσοδοφόρα για τους ιδιοκτήτες από τις συμβατικές μακροχρόνιες ενοικιάσεις και μπορούν να αφήσουν κενές εκατοντάδες ακίνητα εκτός εποχής.

Πηγή: Euronews

Μετάφραση: Αθανάσιος Ρούντος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος