Αντόνιο Ταγιάνι: 5 εκ. ευρώ θα διαθέσει η Ιταλία στην UNRWA

Σύνοψη
  • Η Ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε να προετοιμάσει ένα νέο, τρίτο πακέτο βοήθειας ύψους 30 εκ. Ευρώ.

ανταπόκριση από την Ιταλία: Κρίστιαν Μαυρής

Σήμερα το πρωί λαμβάνει χώρα στο Ιταλικό ΥπΕξ η συνάντηση μεταξύ του Ιταλού ΥπΕξ, Αντόνιο Ταγιάνι, και του πρωθυπουργού της Παλαιστινιακής Εθνικής Αρχής, Μοχάμεντ Μουσταφά

Όπως μεταδίδει η Corriere della Sera, ο Ιταλός ΥπΕξ δήλωσε πως “η Ιταλία, χάρη στις ισορροπημένες θέσεις της, θέλει να διαδραματίσει ένα γεφυρωτικό ρόλο και θα εργαστεί με αυξανόμενη ένταση, ώστε να κλείσει αυτή η φάση της στρατιωτικής αντιπαράθεσης στη Γάζα. Η επίσκεψη του Παλαιστίνιου πρωθυπουργού στη Ρώμη, η οποία είναι η πρώτη στην Ευρώπη μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, εντάσσεται σε αυτό το πλαίσιο”.


Σύμφωνα με τον Ταγιάνι, ο ίδιος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Μουσταφά ότι η Ιταλική κυβέρνηση “έχει παράσχει νέα χρηματοδότηση για τον παλαιστινιακό πληθυσμό, συνολικού ύψους 35 εκατομμυρίων ευρώ, επιπλέον των όσων έχουν ήδη γίνει για την αντιμετώπιση της κρίσης. Από αυτά, τα 5 εκατομμύρια θα διατεθούν στην UNRWA”. Υπενθυμίζεται πως η χρηματοδότηση είχε διακοπεί όταν 12 υπάλληλοι της υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών κατηγορήθηκαν για συμμετοχή στις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου.


“Μετά το έργο που διεξήγαγε η Ανεξάρτητη Επιτροπή υπό την προεδρία του πρώην Γάλλου υπουργού Colonna και τα μέτρα για τη διασφάλιση της αρχής της ουδετερότητας” συνέχισε ο Ταγιάνι “η Ιταλία αποφάσισε να συνεχίσει τη χρηματοδότηση συγκεκριμένων έργων για την παροχή βοήθειας στους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, αλλά μόνο μετά από αυστηρούς ελέγχους για να διασφαλιστεί ότι ούτε ένα σεντ δεν μπορεί να κινδυνεύσει να καταλήξει στην υποστήριξη της τρομοκρατίας”.

Επίσης, 30 εκ. Ευρώ θα διατεθούν στην πρωτοβουλία “Food for Gaza”, και ο Ταγιάνι ανακοίνωσε πως, ύστερα από τα δύο πρώτα πακέτα βοήθειας ύψους 20 εκατομμυρίων, η Ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε να προετοιμάσει ένα νέο, τρίτο πακέτο ύψους 30 εκ. Ευρώ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος