Αντιπροσωπεία του Ε.Κ στην Γεωργία: Να αναχαιτιστεί κάθε προσπάθεια της Ρωσίας να αποσταθεροποιήσει τη χώρα

Στρασβούργο, Ανταπόκριση: Κώστας Δαβάνης

Το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο παραμένει σταθερό στην δέσμευση του να στηρίξει τη Γεωργία στην ευρωπαϊκή της πορεία και να σταθεί στο πλευρό του λαού της για να σταματήσει κάθε προσπάθεια της Ρωσίας να αποσταθεροποιήσει τη χώρα, επανέλαβε κατά την διάρκεια επίσκεψης της στην Γεωργία αντιπροσωπείας μελών της Υποεπιτροπής Ασφάλειας και Άμυνας.

Τα μέλη της επιτροπής συναντήθηκαν στην Τιφλίδα, συναντήθηκαν με την Πρόεδρο της Γεωργίας, τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Άμυνας και βουλευτές τόσο από το κυβερνών κόμμα όσο και από την αντιπολίτευση.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, η αντιπροσωπεία εξέφρασε την αλληλεγγύη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τον λαό και τις αρχές της Γεωργίας εν μέσω επιδείνωσης της κατάστασης ασφαλείας στην Ανατολική Ευρώπη, που προκαλείται από τον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας. Εξετάστηκαν οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει η Γεωργία στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και υπογραμμίστηκε η ανάγκη να βοηθήσει η ΕΕ τη Γεωργία να αυξήσει την ανθεκτικότητά της σε υβριδικές απειλές, ιδίως σε επιθέσεις στον κυβερνοχώρο και στην παραπληροφόρηση.

Η αντιπροσωπεία καταδίκασε τις παράνομες «εκλογές» που διεξήχθησαν στην Αμπχαζία καθώς και στην περιοχή Τσινβαλί της Νότιας Οσετίας και εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη για την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.

Τονίστηκε παράλληλα πως ο δρόμος για στενότερη εταιρική σχέση με την ΕΕ απαιτεί από τη Γεωργία να υιοθετήσει μεταρρυθμίσεις σε βασικούς τομείς όπως το δικαστικό σύστημα, την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης, το κράτος δικαίου, καθώς και τον σεβασμό τις αρχές της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας όπου όλες οι φωνές του πολιτικού φάσματος θα πρέπει να είναι σεβαστές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος