Αντίδραση από Κριμαία για συνάντηση Ερντογάν – Ζελένσκι: «Φοβοῦ τοὺς Δαναοὺς καὶ δῶρα φέροντες”

Ανταπόκριση – Μόσχα Αχιλλέας Πατσούκας

Ο επικεφαλής της ομάδας εργασίας για νομικά θέματα της Κριμαίας υπό το Βλαντίμιρ Πούτιν, Αλεξάντερ Μόλοχοφ παρομοίασε την υπόσχεση της Τουρκίας να βοηθήσει την Ουκρανία για την ανάκτηση της Χερσονήσου σαν τα δώρα των Δαναών.

Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ύστερα από τις συνομιλίες που είχε με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην Κωνσταντινούπολη, εξέφρασε την υποστήριξη του στη λεγόμενη «πλατφόρμα της Κριμαίας»(Κίνημα του Κιέβου για την επιστροφή της Χερσονήσου στην Ουκρανία).

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Άγκυρα υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Ουκρανίας και την αρχική της θέση να μην αναγνωρίσει την «προσάρτησης» της Κριμαίας.
Ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου στην Κριμαία, ειρωνεύτηκε την υπόσχεση Ερντογάν προς τον Ζελένσκι λέγοντας “πως η λεγόμενη υποστήριξη της Τουρκίας στην πλατφόρμα της Κριμαίας μοιάζει έντονα με τη διάσημη σκηνή ανάμεσα στην Αινειάδα και τον Βίργιλο όταν ο ιερέας της Τροίας αναφώνησε: “Φοβοῦ τοὺς Δαναοὺς καὶ δῶρα φέροντες”.

Οι ειρωνείες του Αλεξάντερ Μόλοχοφ δεν περιορίστηκαν εδώ καθώς υποστήριξε πως η περιβόητη “Πλατφόρμα της Κριμαίας” στο τέλος θα μοιάζει διάτρητη, ενώ απευθυνόμενος προς τον Ουκρανό πρόεδρο υποστήριξε: “πως αν έχει τέτοιους φίλους σαν τον Ερντογάν, τότε δεν χρειάζεται εχθρούς¨

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος