Αντιδράσεις για τον Τζόκοβιτς: Διπλωματικός πυρετός για την κράτησή του

Πολιτικές διαστάσεις και παγκόσμιες συζητήσεις προκαλεί η υπόθεση του Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος ταξίδεψε στη Μελβούρνη για να πάρει μέρος στο Αυστραλιανό Open χωρίς να είναι εμβολιασμένος, με ιατρική εξαίρεση εμβολιασμού. Οι αυστραλιανές Αρχές ακύρωσαν τη βίζα του και οδήγησαν προσωρινά τον Σέρβο πρωταθλητή σε ξενοδοχείο, όπου φιλοξενούνται μετανάστες.

Το θρίλερ με την απέλαση του κορυφαίου τενίστα στον κόσμο έχει παραταθεί μέχρι τη Δευτέρα οπότε και θα εκδικαστεί η έφεσή του στην ακύρωση της βίζας του.

Οργισμένες είναι οι αντιδράσεις στη Σερβία. Πλήθος κόσμου διαδήλωσε υπέρ του Σέρβου τενίστα έξω από το Κοινοβούλιο της χώρας στο Βελιγράδι με τον πατέρα του να δηλώνει πως ο γιος του κρατείται φυλακισμένος. «Τον θέλουν όχι μόνο υπό κράτηση αλλά στη φυλακή! Σκεφτείτε, θέλουν να κρατήσουν στη φυλακή μέχρι τη Δευτέρα τον καλύτερο αθλητή στον κόσμο!» τόνισε ο Σέρτζαν Τζόκοβιτς. Η μητέρα του έκανε λόγο για φρικτές συνθήκες κράτησης, σε ένα ξενοδοχείο με έντομα, βρώμικο, και απαίσιο φαγητό.

Το ζήτημα έχει λάβει και διπλωματικές διαστάσεις: Το σερβικό υπουργείο Εξωτερικών επέδωσε νότα διαμαρτυρίας στον πρέσβη της Αυστραλίας για την ανάρμοστη μεταχείριση που έχει στην Μελβούρνη ο Τζόκοβιτς ενώ η αυστραλή υπουργός Εσωτερικών δήλωσε πως ο αθλητής είναι ελεύθερος να φύγει όποτε θελήσει. «Ο κ. Τζόκοβιτς δεν κρατείται αιχμάλωτος στην Αυστραλία. Είναι ελεύθερος να φύγει όποια στιγμή επιλέξει και μάλιστα η υπηρεσία Συνοριακό Ελέγχου θα τους διευκολύνει…» είπε χαρακτηριστικά.

Κριτική στον τρόπο χειρισμού της κατάστασης από την αυστραλιανή πλευρά άσκησε ο ομογενής τενίστας, Νικ Κύργιος. “Πιστεύω ξεκάθαρα πως πρέπει να αναλαμβάνεις δράση, εμβολιάστηκα για τους άλλους και για την υγεία της μητέρας μου αλλά ο τρόπος αντιμετώπισης της κατάστασης με τον Νόβακ, είναι κακός, πολύ κακός. Eίναι ένας από τους σπουδαιότερους πρωταθλητές αλλά στο τέλος της ημέρας, είναι άνθρωπος. Μπορείτε και καλύτερα” είπε χαρακτηριστικά.

Οι αυστραλιανές αρχές ανακοίνωσαν ότι εξετάζουν και τις περιπτώσεις εισόδου άλλων αθλητών στη χώρα ιατρικές εξαιρέσεις εμβολιασμού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος