Αντιδράσεις για εκστρατεία κατά του Ερντογάν στη Νέα Υόρκη

Χαμός στα τουρκικά κοινωνικά μέσα δικτύωσης με βίντεο που ανάρτησε άγνωστη γυναίκα τουρκικής καταγωγής που δείχνει μια τεράστια φωτισμένη ψηφιακή πινακίδα στο κέντρο της Νέας Υόρκης με την επιγραφή “STOP ERDOGAN”. Η γυναίκα ακούγεται να λέει «πρώτη φορά βλέπω κάτι τέτοιο στην Νέα Υόρκη, θα πρέπει να πλήρωσαν πολλά χρήματα για να αγοράσουν αυτό το χώρο».

Η ανάρτηση προκάλεσε την άμεση αντίδραση του εκπροσώπου του κυβερνώντος κόμματος (ΑΚΡ) Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος σε αναρτήσεις του στο τουίτερ κατηγόρησε την «τρομοκρατική» οργάνωση του Γκιουλέν για οργάνωση δυσφημιστικής καμπάνιας κατά του Ερντογάν.

«Η ηγεσία της τρομοκρατικής οργάνωσης FETO αποτελεί απειλή τόσο για την ανθρωπότητα όσο και για την Τουρκία. Η ηγεσία της FETO είναι εχθρός της ανθρωπότητας και εχθρός της Τουρκίας όπως και το ΡΚΚ,» ανέφερε και πρόσθεσε: «Οι επιθέσεις κατά του προέδρου μας είναι επιθέσεις κατά του έθνους μας».

Όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Αναντολού, οι δηλώσεις του Τσελίκ αποτελούν απάντηση σε δυσφημιστική καμπάνια εναντίον της Τουρκίας που «κατέβηκε» από την Times Square εξ αιτίας της αντίδρασης της τουρκικής κοινότητας».

Ο Τσελίκ είπε ότι με αυτή τη δυσφημιστική καμπάνια «το προδοτικό δίκτυο [FETO] πρόσθεσε μια νέα σελίδα στην προδοσία του στοχοποιώντας τον πρόεδρό μας με ψεύτικες καμπάνιες στη Νέα Υόρκη όπως «Stop Erdogan».

Ο Τσελίκ επεσήμανε ότι η οργάνωση αυτή δεν μπορεί να σταματήσει την Τουρκία και τον πρόεδρο της που τον θεωρεί ως το μεγαλύτερο εμπόδιο στα προδοτικά της σχέδια. Το τουρκικό έθνος στηρίζει τον πρόεδρο του.

«Υπό την ηγεσία του Ερντογάν ο αγώνας κατά αυτής της οργάνωσης τρόμου και προδοσίας θα συνεχιστεί ως το τέλος, είπε ο Ομέρ Τσελίκ.

Στο μεταξύ αντι-εκστρατεία υπέρ της τουρκικής κυβέρνησης και κατά του Γκιουλέν και του ΡΚΚ βρίσκεται σε εξέλιξη στη Νέα Υόρκη με ειδικά φορτηγά όπου υπάρχουν οι επιγραφές “ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΡΚΚ, PYD, FETO» «ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ»

Πηγή: ΕΡΤ, Ανταπόκριση: Αριάνα Φερεντίνου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος