ertnews.gr

Αντιδρά η Ρωσία για τον εξοπλισμό των χωρών της Βαλτικής από τις ΗΠΑ

15/06 16:56
Αντιδρά η Ρωσία για τον εξοπλισμό των χωρών της Βαλτικής από τις ΗΠΑ

epa01398055 Anti aircraft artilleries are set up near by the regatta venue of 2008 Beijing Olympic Games in Qingdao, eastern China's Shandong province, 28th June 2008. According to media, China stations ground-to-air missiles near Olympic Games venues to tighten security for the Olympic Games. EPA/STR

Την αντίδραση της Μόσχας προκάλεσε η πρόσφατη δήλωση αξιωματούχου της κυβέρνησης των ΗΠΑ ο οποίος το προηγούμενο Σαββατοκύριακο προανήγγειλε ότι η Ουάσινγκτον έχει προγραμματίσει να αποθηκεύσει βαρύ οπλισμό στις χώρες της Βαλτικής και την ανατολική Ευρώπη προκειμένου να καθησυχάσει τους φόβους των συμμάχων της εξαιτίας του ρόλου της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας προειδοποίησε σήμερα ότι η Μόσχα θα ενισχύσει τις δυνάμεις της στα δυτικά σύνορά της, εάν οι ΗΠΑ προχωρήσουν σε μια τέτοια κίνηση, ενώ ο ρώσος στρατηγός Γιούρι Γιακούμποφ δήλωσε ότι μια τέτοια κίνηση θα αποτελούσε “το πιο επιθετικό βήμα από το Πεντάγωνο και το ΝΑΤΟ” μετά την εποχή του Ψυχρού Πολέμου.

“Η Ρωσία θα έχει μόνο την επιλογή της ενίσχυσης των στρατευμάτων και των δυνάμεών της στη δυτική πλευρά της”, δήλωσε ο στρατηγός Γιακούμποφ σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Ο ρώσος στρατηγός διευκρίνισε ότι η χώρα του πρώτα θα προσθέσει νέες μονάδες αρμάτων μάχης, πυροβολικού καθώς και αεροπορικές στα δυτικά της σύνορα. Θα επιταχύνει επίσης την ανάπτυξη νέων πυραύλων Ισκαντέρ στον θύλακα του Καλίνινγκραντ και θα συγκεντρώσει δυνάμεις της στη Λευκορωσία.

Η Πολωνία και η Λιθουανία επιβεβαίωσαν ότι βρίσκονται σε συνομιλίες με την Ουάσινγκτον για την τοποθέτηση βαρέος οπλισμού σε αποθήκες στην περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version