Αντιαεροπορικός συναγερμός σε πολλές περιοχές της Ουκρανίας τη νύχτα – Drone καταρρίφθηκε στο Κίεβο, εκρήξεις στη χερσόνησο της Κριμαίας

Συναγερμός για επικείμενες αεροπορικές επιδρομές ήταν σε ισχύ για πολλές ώρες από χθες το βράδυ έως νωρίς σήμερα καλύπτοντας σχεδόν τα δύο τρία της Ουκρανίας, με αξιωματούχους να δηλώνουν ότι τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριψαν drones, συμπεριλαμβανομένου ενός στον εναέριο χώρο του Κιέβου.

«Κατά τον τελευταίο αντιαεροπορικό συναγερμό, εντοπίστηκε στον εναέριο χώρο του Κιέβου εχθρικό αναγνωριστικό UAV (μη επανδρωμένο αεροσκάφος)», ανέφερε η στρατιωτική διοίκηση του Κιέβου στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram. «Το drone καταστράφηκε…Με βάση τα αρχικά στοιχεία, δεν υπάρχουν θύματα ή καταστροφές».

Οι συναγερμοί αεροπορικών επιδρομών εκτείνονταν από την πρωτεύουσα Κίεβο και περιοχές στα δυτικά έως προς όλες τις περιοχές στα ανατολικά της χώρας καθώς και προς τα νότια, στη Χερσώνα και την προσαρτηθείσα από τη Ρωσία Κριμαία. Διορισμένος από τη Ρωσία αξιωματούχος στην Κριμαία δήλωσε ότι η Ουκρανία έστειλε πάνω από 10 drones πάνω από την Κριμαία.

Αξιωματούχοι σε πολλές ουκρανικές περιοχές ανέφεραν ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας αναπτύχθηκαν συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, αλλά μέχρι σήμερα το πρωί δεν υπάρχουν πληροφορίες για πιθανά θύματα ή ζημιές.

Εκρήξεις στη χερσόνησο της Κριμαίας

Εκρήξεις συγκλόνισαν τα ξημερώματα περιοχές της προσαρτημένης από τη Ρωσία χερσονήσου της Κριμαίας, σύμφωνα με αναφορές ρωσικών και ουκρανικών μέσων ενημέρωσης.

Το πρακτορείο Reuters αναμεταδίδει πληροφορίες του ρωσικού καναλιού Baza στο Telegram, σύμφωνα με τις οποίες οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση με τουλάχιστον 10 μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) και τουλάχιστον τρία εξ αυτών καταρρίφθηκαν πάνω από τη Σεβαστούπολη.

Σύμφωνα με ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, εκρήξεις σημειώθηκαν στο λιμάνι της Σεβαστούπολης και στο Σάκι, όπου υπάρχει ρωσική αεροπορική βάση.

Ο διορισμένος από τη Μόσχα κυβερνήτης της Σεβαστούπολης, Μιχαήλ Ραζβοζάγεφ, έγραψε σε ανάρτησή του στο Telegram ότι δεν υπήρξαν καταστροφές σε υποδομές της περιοχής.

Το πρακτορείο Reuters υπογραμμίζει ότι δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει τις αναφορές.

Το Κίεβο έχει εκφράσει επανειλημμένως την πρόθεση να ανακαταλάβει τη χερσόνησο της Κριμαίας, την οποία προσάρτησε η Ρωσία το 2014, κάτι που η διεθνής κοινότητα δεν αναγνωρίζει. Η ουκρανική κυβέρνηση αρνείται ωστόσο οποιαδήποτε ανάμιξη σε επιθέσεις στην Κριμαία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος