Άννα Κίκινα: Κάθε ημέρα στον διεθνή διαστημικό διαστημικό δεν μοιάζει με την προηγούμενη

Η Άννα Κίκινα βρίσκεται στο διάστημα από τον Οκτώβριο του 2022 και έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή της στη Γη

Η μόνη γυναίκα κοσμοναύτης στο πλήρωμα του ISS (Διεθνής Διαστημικός Σταθμός) Άννα Κίκινα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου) περιέγραψε στα ΜΜΕ την ζωή της στο σταθμό.  

Η κ. Κίκινα δήλωσε ότι κάθε μέρα στο ISS δεν μοιάζει με την προηγούμενη: συμβαίνουν καινούργια, ενδιαφέροντα πράγματα και αυτό της δίνει ικανοποίηση και ευχαρίστηση, μεταδίδει το πρακτορείο TASS. Η κοσμοναύτης σημείωσε ότι οι συνθήκες προετοιμασίας της στη Γη για την πτήση στο διάστημα ήταν σε πολύ μεγάλο βαθμό όμοιες με αυτό που βιώνει στο διάστημα. Η Άννα Κίκινα βρίσκεται στο διάστημα από τον Οκτώβριο του 2022 και έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή της στη Γη

Εντωμεταξύ, στις 3 Μαρτίου η NASA ανακοίνωσε ότι το διαστημόπλοιο Crew Dragon 6 της αμερικανικής εταιρείας SpaceX έφτασε και άραξε στο ISS. Το Crew Dragon 6 μετέφερε στο σταθμό τους Αμερικανούς αστροναύτες Στίβεν Μπόουεν και Γούντι Χόμπουργκ, τον αστροναύτη από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα Σουλτάν Αλ-Νεηαντί, και τον Ρώσο κοσμοναύτη Αντρέι Φεντιάγιεφ.  

Το πλήρωμα του Crew Dragon 6 θα εκτελεί έργα στο ISS στους επόμενους έξι μήνες. Ο Αντρέι Φεντιάγιεφ είναι ο δεύτερος Ρώσος κοσμοναύτης που ανέβηκε στον ISS με το Crew Dragon. Η αποστολή του πραγματοποιείται στα πλαίσια συμφωνίας ΗΠΑ-Ρωσίας για τις “διασταυρωμενες διαστημικές πτήσεις” (ανταλλαγή των αστροναυτών και κοσμοναυτών). 

Πηγή: TASS 

Επιμέλεια: Γ. Γιαννακόπουλος  

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος