Ανησυχία Ζελένσκι για την ένταξη της Ουκρανίας στην Ε.Ε. – Αντίθετες Δανία και Ολλανδία

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες και ενδεχομένως στις 23 – 24 Ιουνίου, η Ουκρανία ευελπιστεί να λάβει το στάτους της υποψήφιας χώρας προς ένταξη στην Ε.Ε., σύμφωνα με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ στο Κίεβο Κ. Ονισένκο.

Ανάλογες πληροφορίες δημοσιεύτηκαν στο πρακτορείο Bloomberg, ενώ επιβεβαιώνονται και από ουκρανικές πηγές. Εντός της ουκρανικής κυβέρνησης φαίνονται να αντιλαμβάνονται ότι η υποψηφιότητα δεν ισούται με ένταξη και πως για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, χρειάζεται ακόμα αρκετός χρόνος και μεταρρυθμίσεις σε διάφορους τομείς, με κυριότερο την πάταξη της διαφθοράς.

Σε πολιτικό επίπεδο ο κύριος σύμμαχος της Ουκρανίας σε αυτή την προσπάθεια είναι η Πολωνία και οι Βαλτικές χώρες ενώ αντίθετες αναμένεται να εμφανιστούν τουλάχιστον δύο χώρες, η Δανία και η Ολλανδία.

Στο θέμα της ευρωπαϊκής πορείας της Ουκρανίας και της υποψηφιότητας της χώρας στην Ε.Ε, αναφέρθηκε εμμέσως σήμερα και ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι, κατά τη διάκεια της ομιλίας του στη Σύνοδο Κορυφής για τη Δημοκρατία στην Κοπεγχάγη. Ο ίδιος αναρωτήθηκε τον λόγο για τον οποίο ορισμένοι πολιτικοί στην Ε.Ε. αμφιβάλλουν για την υποψηφιότητα της Ουκρανίας στην Ε.Ε., την ώρα που σύμφωνα με μετρήσεις με αυτό το ενδεχόμενο συμφωνεί το 71% των ευρωπαίων πολιτών.

Υποστήριξε πως «Το δημοκρατικό σύστημα μπορεί να χάσει, αν οι λέξεις δεν ακολουθούνται από πράξεις», θεωρώντας την στήριξη της Ε.Ε. προς την Ουκρανία ως την έμπρακτη υποστήριξη των δηλώσεων που έχουν γίνει μέχρι τώρα, όσον αφορά την εισβολή που πραγματοποιείται στη χώρα τις τελευταίες 107 ημέρες.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος