Ανησυχία της Ουάσιγκτον για νέους υπερηχητικούς πυραύλους της Κίνας

Αμερικανοί στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες ανησυχούν για τους νέους υπερηχητικούς πυραύλους που αναπτύχθηκε από την Κίνα, οι οποίοι λένε ότι μπορούν να χτυπήσουν οποιονδήποτε στόχο στη Γη από την τροχιά της Γης.

Ο Αντιστράτηγος Chance Saltzman, Αναπληρωτής Αρχηγός Διαστημικών Επιχειρήσεων για τις Διαστημικές Δυνάμεις των ΗΠΑ, εφιστά την προσοχή στο νέο όπλο που αναπτύχθηκε από την Κίνα. Κατά τη γνώμη του, αυτός ο υπερηχητικός πύραυλος μπορεί να παραμείνει επ’ αόριστον στη γήινη τροχιά. Και αυτό θα επέτρεπε στον κινεζικό στρατό να εκτοξεύσει τροχιακά χτυπήματα σε οποιονδήποτε στόχο.

Ο Chance Saltzman εξήγησε ότι αυτός ο πύραυλος διαφέρει από τους κλασικούς, βαλλιστικούς πυραύλους, που εκτελούν μια υποτροχιακή πτήση, σε μια τροχιά που μπορεί να προσδιοριστεί εύκολα. Ένας υπερηχητικός πύραυλος θα μπορούσε να παραμείνει σε τροχιά της Γης για όσο το επιθυμούν εκείνοι που το ελέγχουν ..

Όταν επιλεχθεί ένας επίγειος στόχος, ο πύραυλος φεύγει από την τροχιά και εκτοξεύεται στις συντεταγμένες του στόχου. Το στρατηγικό πλεονέκτημα ενός τέτοιου όπλου είναι ότι μπορεί να μετατραπεί σε «δορυφόρο», και οι πιθανοί εχθροί δεν μπορούν να προβλέψουν την ακριβή στιγμή που θα εκτοξευθεί.

Ο Αμερικάνος στρατηγός παραδέχτηκε ότι πρόκειται για μια εξαιρετικά ανεπτυγμένη τεχνολογική ικανότητα και οι Διαστημικές Δυνάμεις των ΗΠΑ θ πρέπει να βρουν τρόπο να ανταπαντήσουν τεχνολογικά

Το Πεντάγωνο έχει θέσει ως προτεραιότητα την ανάπτυξη υπερηχητικών όπλων, που να απαντήσουν στούς κινεζικούς και ρωσικούς πυραύλους. Μια αμερικανική δοκιμή απέτυχε τον περασμένο μήνα, αλλά αξιωματούχοι του αμερικανικού στρατού επιμένουν ότι είναι σε καλό δρόμο ώστε η ΗΠΑ να παράξει υπερηχητικά όπλα τα επόμενα χρόνια.

Επιμέλεια: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος